Zabava

Aside Banners

Najbolji singlovi 2007. godine

Redakcija Idesh! Magazina odabrala je sedam glazbenih singlova po kojima ćemo pamtiti 2007. godinu.

Piše , Objavljeno

Amy Winehouse – Back To Black

Ako ste se pitali zbog čega kraljica ludih provoda nije upala na listu najboljih ovogodišnjih albuma, razlog je samo jedan. Album je u Europi izdan 2006. godine. No, kako je nama Amy super, barem glazbeno, odlučili smo njenu najbolju pjesmu s albuma uvrstiti na našu listu najboljih singlova. Ako Amy ne završi u ćuzi, onda bi nas u paru s Markom Ronsonom i u 2008. godini mogla obradovati novim albumom.

Gossip – Standing In The Way Of Control

S obzirom da su iza sebe imali podršku, uvijek pretjerivanju sklonom NME-a, album im se baš i nije nešto prodao, no gore spomenuti singl koji usput rečeno govori o zabrani vjenčanja u Americi postao je gay himna širom svijeta. No, iako smo mi u Idesh! tolerantna i socijalno osviještena bića, nismo zbog toga izabrali ovaj singl. Nego zato jer je stvar zakon. Posebice zbog onog gitarskog uvoda.

Justice – D.A.N.C.E

Na svom albumu Gaspard Augé i Xavier de Rosnay, nagurali su mnoštvo ljepota koje nam je elektronska glazba ponudila od svojih početaka do današnjih dana. I uspjeli su nam vratiti vjeru u besane noći ispod disko kugle, a ako malo prosurfate netom, uvjeriti će se da su Justice sa svojim singlom visoko na svim ljestvicama najboljih singlova godine. P.L.E.S.

Just Jack -Starz In Their Eyez

Kada bi bilo pravde na ovome svijetu onda bi Jack Allsopp bio deset puta veća zvijezda nego je Robbie Williams ikada to zaslužio biti. Jer na njegovom ovogodišnjem albumu Overtones, skrilo se mnoštvo bezgrešnih ljetnih pop singlova koji su harali radio valovima. A nas je doveo u situaciju da moramo birati između ove pjesme i Writer’s Block. Mislimo da nismo pogriješili.

LCD Soundsystem – All My Friends

Nekoć davno Dubravko Ivaniš je izrecitirao “ušao sam lako u pozne godine, ne služe me više noge plesačke”, te prizivao sjećanja na davna ljeta, prijatelje koje smo putem zaboravili, droge koje smo u sebe trpali i očekivanja koja smo od života imali. U istoj maniri, samo s puno više krivnje, James Murphy složio je jedan od najboljih singlova godine, sa sjajnim klavirskim uvodom, zaraznim ritmom i tekstom predobrim za jedan plesni hit.

Radiohead – Jigsaw Falling Into Place

Mogli ste čitati na našim stranicama kako su Radiohead napravili revoluciju te svoj novi album ponudili na download sa službene stranice benda. No, ne budite ludi, dragi naši, službeno izdanje albuma izlazi 1. siječnja, a koštati će kao suho zlato. Toliko o revoluciji. No, na njihovom novom albumu, skrilo se nekoliko uistinu prekrasnih pjesama, a ova je možda i najbolja još od OK Computera do danas.

Rihanna – Umbrella

Naš guilty plesaure. Vjerojatno najveći hit godine, a obično se uz taj naziv povezuju i grozne pop ljige zbog kojih bi se trebali prikucati na stup srama. Ali mi volimo Rihannu, njen album je super, miljama od svih samoprozvanih diva R’n’B-a, no s obzirom da iza sebe ima Jay-Za, ni ne čudi što je toliko popularna. A vama se kao ne sviđa? Moš si mislit.

TAGOVIamy winehouse glazba radiohead singl top 2007

Komentiraj