Zabava

Aside Banners

Najbolji video spotovi (2)

Nastavljamo popis trideset i kusur najboljih, najoriginalnijih, najsmješnijih, najinovativnijih, i sve NAJ čega se nismo mogli sjetiti, video spotova svih vremena.

Piše , Objavljeno

Nastavljamo veliki Idesh! izbor najboljih video spotova svih vremena. Svakako pročitajte koji su spotovi uvršteni u prvi dio teksta, a sada… naćulite uši, obrišite monitore, slijedi nove audio/video poslastice.

New Order:True Faith

Sigurni smo, od prvog trenutka kada ste ga prvi puta vidjeli, ostao je urezan u sjećanje. Klaunovi koji skaču unazad, šamaraju se u ritmu jednog od najvećeg singlova New Ordera još od «Blue Monday» naovamo. S obzirom da je prošlo dvadeset i kusur godina, nevjerojatno je kako je ovaj spot svaki puta kada ga pogledamo svjež i inovativan.
Redatelj:Philipe de Couffle

Fatboy Slim:Weapon of Choice / Praise You

Pleši sa mnom, zvala je nekad Danijela sve nas, a u istom ozračju Spike Jonze, snimio je dva suluda video za svoga dobrog prijatelja Normana Cooka aka Fatboy Slima.
I dok smo u prvom mogli uživati u plesnim čarolijama Christophera Walkena, u «Praise You» glavnu ulogu na sebe preuzeo je sam redatelj. I naravno, smijali smo se do suza uz njegovu plesnu skupinu.
Redatelj:Spike Jonze

Weapon of Choice

Praise You

The White Stripes:Fell in Love with a Girl / The Hardest Button To Button

Michel Gondry izjavio je jednom da će se vječno osjećati kao 13-godišnjak, razigran i nestašan, no u toj njegovoj glavi ima ideja za koje bi mnogi redatelji prodali dušu. To naravno znaju Jack i Meg White, kojima redovito režira spotove.
I dok je prvi snimljen isključivo koristeći Lego kockice, drugi oduševljava zbog onih milijun fotografija koje je spojio u gotovo savršeni spoj ritma, zvuka i slike.
Redatelj:Michel Gondry

Fell in Love with a Girl

The Hardest Button To Button

Madonna:Like a Prayer

Kako i priliči jednoj kraljici, Madonna se oduvijek istinski trudila oko promocije vlastitih singlova, odnosno video brojeva. I upošljavala je sve redatelje koje možete pronaći na ovoj listi, no niti jedan video broj u povijesti nije podignuo prašine kao «Like a Prayer», navodno zbog crnog Isusa.
Zbog ovog spota Pepsi je raskinuo ugovor s gospođom Ritchie, a ona na kraju dobila MTV nagradu za spot godine. Ha-ha.
Redateljica:Mary Lambert

A-Ha:Take on Me

Pradavne 1985. godine, A-Ha su svojim jedinim hit singlom zauvijek promijenili svijet video spotova. I kada ga danas dvadeset i plus godina gledamo izgleda revolucionarno. Jer iako je rotoskop tehnika danas zastarjela, vječno će nam u sjećanju ostati ona djevojka koja se gubi na razmeđu real lifea i života u stripu.
Redatelj:Steve Barron

Jamiroquai:Virtual Insanity

Prije nego je snimio genijalni «Sexy Beast» i totalno promašio «Birth» s Nicole Kidman u glavnoj ulozi, Jonathan Glazer bio je omiljeni redatelj Massive Attacka, Blura, Radioheada i ostalih glazbenih zlikovaca s otoka.
No, «Virtual Insanity» njegov je možda najbolji uradak, a bez obzira na to koliko inovativan bio J.K. nikada nije ponovio ovakav briljantni video spot.
Redatelj:Jonathan Glazer

JAY-Z:99 Problems

Za potpuno objašnjenje ovog spota trebali bi posebno analizirati svaku njegovu scenu, od plesača u tunelu, do čovjeka koji drži urnu među ljesovima, no sjajna režija starog lisca Romaneka, na momente podsjeća na «Do The Right Thing» Spike Leea ili ako baš hoćete neki noviji film crnog propovjednika onda uzmite «25. sat».
Redatelj:Mark Romanek

U.N.K.L.E. ft. Ian Brown:Be There

Mnogi će reći kako su U.N.K.L.E. u svojoj karijeri imali svega dvije dobre pjesme, a svakako jedna od njih je ova bizantska, mistična i epska «Be There» u kojoj gostuje Ian Brown iz Stone Rosesa.
Ali više od pjesme, tu simboličan video spot čija se radnja odvija u londonskoj podzemnoj, koji će vas, ako ga odgledate do kraja, zbuniti i uplašiti.
Redatelj:Jake Scott

Nirvana:Heart Shaped Box

Iako će mnogi spomenuti najveći singl 90-tih «Smells Like Teen Spirit» i onaj spot Samuela Bayera koji je svijet upoznao s mr. Cobainom, mi smo se odlučili za ovaj bolesni uradak Antona Corbijna sa fetusima i Isusuom, koji je najbolje oslikao što se događa u glavi posljednjeg velikog pop idola. S obzirom da je refren velikog hita «i would rather eat your cancer when your turn black» još smo mi ispali normalna generacija.
Redatelj:Anton Corbijn

Stej tjund, stiže još spotova, a u međuvremenu pročitaj i:
Najbolji video spotovi 1 >>
Skoro porno video spotovi >>
Najbolji i najgori božićni singlovi >>
Zakon imena bendova >>

TAGOVIA Ha fatboy slim Jamiroquai jay z madonna new order nirvana Peter Gabriel spotovi the white stripes unkle video

Komentiraj