Zabava

Aside Banners

Najbolji video spotovi (3)

Zaključujemo popis trideset i kusur najboljih, najoriginalnijih, najsmješnijih, najinovativnijih, i sve NAJ čega se nismo mogli sjetiti, video spotova svih vremena.

Piše , Objavljeno

Bio je to težak ali zahvalan posao. S ovim nastavkom završavamo svoj megapopis tridesetak najboljih glazbenih video spotova. Uživajte!

The Chemical Brothers:Star Guitar

Kemijska braća i Gondry druže se godinama, a svaki njihov zajednički uradak zaslužio je mjesto među ovih trideset, no tek je na «Star Guitar» Francuz pokazao kako se od jednostavne premise može stvoriti pravo malo remek-djelo.
Ako niste nikada iskušali ovaj eksperiment, pokušajte sljedeći puta kada budete putovali vlakom slušati «Star Guitar». Neponovljivo iskustvo.
Redatelj:Michel Gondry

U.N.K.L.E. ft. Thom Yorke:Rabbit in Your Headlights

Prvi puta kada smo ga odgledali u društvu bio nam je smiješan i neobičan, a jedini što smo primijetili bilo je mrmljanje frajera koji hoda kroz tunel dok ga udaraju automobilima.
Drugi, ali i svaki sljedeći put kada smo ga gledali, ostavio nas je preplašenim, tužnim i potresenim. Stoga gledajte ga nekoliko puta.
Redatelj:Jonathan Glazer

Bjork:All Is Full of Love

Kao jedna od rijetkih glazbenica koja drži do vizualne interpretacije vlastitih pjesama, Björk je u svojoj karijeri snimili barem deset vrhunskih video brojeva, za što je uposlila neke od najvećih redatelja današnjica poput Jonzea, Gondrya ili Cunninghama autora ove bolesne trominutne priče o dva nesretno zaljubljena robota koji se ševe.
Redatelj:Chris Cunningham

Johnny Cash:Hurt

Kada je Trent Reznor napisao Hurt, vjerojatno nije ni slutio da će jednog dana Johnny Cash snimiti jednu od svojih najboljih obrada svih vremena. A u spotu slavnog Marka Romaneka, imate Casha kao Isusa, Casha kao buntovnika, Casha kao supruga, ali prije svega Casha kao starog, usamljenog i uplašenog starčića. Patetično do boli, ali opet pogađa ravno u sridu.
Redatelj:Mark Romanek

Joy Divison:Atmosphere

Iako će mnogi reći da je slavni fotograf, koji je bajdvej snimio film «Control» o Ianu Curtisu, u «Atmosphere» odao počast svom, ali i svačijem omiljenom palom idolu, djeca ili patuljci obučeni u druide na plaži slave smrt ili ponovno rođenje već spomenutog, potresan je i prekrasni komad sedme umjetnosti. Uz naravno, jednu od najboljih pjesama Joy Divisiona.
Redatelj:Anton Corbijn

Michael Jackson:Thriller

Klasik. Istinsko remek-djelo iz vremena dok je Wacko Jacko još izgledao kao čovjek, snimljen za tada rekordnih 800 tisuća dolara. Redatelj je nekoć slavni John Landis (Blues Brothers i Kolo sreće), a i nakon više od dvadeset godina, ovaj spot ostaje kao ogledni primjerak genijalnog video broja, od kojega su mnogi puno toga naučili, ali i pokrali.
Redatelj:John Landis

The Roots:What They Do

Oduvijek su The Roots http://www.idesh.net/funtastiq/the-roots-najbolji-hiphop-band-ever bili malo ispred svoga vremena. Glazbeno i vizualno. A kada su snimili spot za «What They Do» odlučili su se ismijati Hype Williamsu i brojnim drugim redateljima reperskih spotova, pa tako i ovdje imate guzice, sise, zlato, aute, Crystal i kompletni paket koji nam i nakon 15 godina još uvijek pokušavaju prodati. Smiješno do suza.
Redatelj:Charles Stone III

Daft Punk:Da Funk

Kada je «Homework» ugledao svjetlost polica cd-shopova kritika je počela hvalospjeve o houseu za novi milenij, a kada su Bangalter i Homem-Christo počeli izbacivati singlove, točnije spotove nismo znali što nas je snašlo. Jedan bolji od drugog. «Burnin», «Around The World» i konačno «Da Funk», o jednom tužnom psu koji se izgubio pod svjetlima velegrada. Remek-djelo.
Redatelj:Spike Jonze

Massive Attack:Teardrop

Kao pravi fanovi kupili smo DVD izdanje «Massive Attack:Eleven Promos» i tjednima uživali u nekim od najboljim video spotova svih vremena. No, između one tete koja izvodi striptiz u «Be Thankful For What You’ve Got» i zastrašujuće «Karmacome» ipak smo se odlučili za «Teardrop» koji je, vjerovali ili ne, dobio i nagradu MTV-a, za video broj godine.
Redatelj:Walter Stern

Dr. Dre ft. Snoop Dogg:Nuthin’ But a G Thang
Priznajte, tko od vas nije htio roštiljati s Dreom i Snoopom, voziti se kroz L.A. ili lupati ženske stražnjice u ritmu g-funka. Iako s današnjeg gledišta ovaj spot nije ništa posebno, podsjetit ćemo vas da je star 15 godina, a nakon njega nije bilo reperskog spota ili preseravanja, bez seksi žena i zabava koje traju vječno.
Redatelj:Andre Young

Pročitaj i prva dva nastavka, te još neke preporuke:

Najbolji video spotovi 1 >>

Najbolji video spotovi 2 >>

Skoro Porno video spotovi >>

Curke koje znamo iz video spotova >>

TAGOVIAnd Anton Corbijn bjork Charles Stone III chemical brothers Chris Cunningham daft punk dr dre John Landis Johnny Cash Jonathan Glazer Joy Divison Mark Romanek massive attack Michael Jackson Michel Gondry snoop dogg Spike Jonze spotovi the roots unkle Walter Stern

Komentiraj