Zabava

Aside Banners

Najgore igre svih vremena (1)

Naslov govori sve, riječ je o katastrofama koje su zadesile naše kompjutere i konzole.

Piše , Objavljeno

Nakon što smo temeljito “preorali” net pronašli smo doslovno najgore naslove svih vremena i vjerujte nam kad vam kažemo… svi naslovi odreda su smeće za koje nismo smjeli izdvojiti više od psovke upućene proizvođačima, pogotovo kada je riječ o Hrvatima koji su i inače poznati po kupnji originala. Yeah right!

10. You Are Empty (PC)

You Are Empty

You Are Empty

Malo je koja igra novijeg datuma doživjela toliki napad kritike kao što je to slučaj sa ukrajinskom igrom You Are Empty. U vrijeme kada čak i nezavisni programeri raspolažu alatima koji im omogućuju kreiranje punokrvnih igara koje mogu pronaći mjesto na raznim portalima pa čak steći i kultni status, “You are empty” jednostavno podbacuje i tjera vas da se zapitate “što se ovdje događa i tko to plaća, jebo te?”.
Mutirani Rusi, očajni dizajn nivoa, strahovito bugovit engine, nemaštovite misije, katastrofalna lokalizacija na nivou Zero Winga, a ono najgore, nije čak ni glupo zabavna…

TRIVIA:Ukrajinski su proizvođači na cover stavili upitnu reklamu u vidu kritike nepostojećeg časopisa koji tvrdi kako ova igra zaslužuje ocjenu 9 od 10. Prokleti lažovi!

9. Zero Wing (Sega Mega Drive)

Radi se o svemirskoj pucačini koja se pronašla na gotovo svim listama “najgorih gamerskih naslova svih vremena” na koje smo naišli. Iako je u praksi riječ o preglupoj pucačini koja se po malo čemu razlikuje od ostalih glupih pucačina, Zero Wing našao je svoje mjesto u povijesti zahvaljujući katastrofalnom prijevodu s japanskog za europsku verziju igre. Istog trena “All your base are belong to us” ušla je u povijest i uvrstila Zero Wing na doslovno sve liste.

TRIVIA:Ostali biseri uključuju “Somebody set us up the bomb” i “You have no chance to survive make your time”…

8. Pit Fighter (SNES)

Pit Fighter

Pit Fighter

Iako je riječ o igri koja je utabala put za digitalizirane likove koji su se samo nekoliko godina kasnije proslavili u mega uspješnoj Mortal Kombat, “Pit Fighter” spada među one igre koje nije valjalo zaigrati na SNES-u jer sve zajedno djelovalo je kao vrhunski primjer amaterizma umotanog u dosadnu igru sa samo tri različita borca. Smiješno malena količina poteza učinila je ovu igru još morbidnije glupom nego ona uistinu jest, a čak i s pozicije tadašnjih igrača grafika je jednostavno bila očajna (kao dokaz ove nakupine piksela, baci oko na sliku).

TRVIA:Zanimljivo je da je igra bila daleko popularnija na drugim platformama, a posebno se istakla na automatima kao jedna od boljih makljaža.

7. Rise Of The Robots (Amiga)

Rise Of The Robots

Rise Of The Robots

Igra je reklamirana kao nešto najbolje što će se desiti kompjuterskim igrama još od izuma Quickshota, dolazila je na nevjerojatnih devet disketa i predstavljala je svojevrsnu grafičku revoluciju. Da, Time Warner Interactive ovu je robotsku šoru najavljivao kao nešto izvan svake konkurencije i bili su u pravu. Malo je tko mogao parirati dosadi koju je ova igra izazivala kod igrača. Odlična grafika nije mogla kompenzirati očajno mali broj poteza i nedovoljno promišljene likove, plus, šore robota po “defoltu” ne zvuče zanimljivo. Tog su dana i roboti zaplakali…

TRIVIA:Igra je doživjela i nastavak, a još interesantnije je i to da je Brian May iz Queena za nastavak skladao ekskluzivu “Cyborg”

6. Custer’s Revenge (Atari)

Custer's Revenge

Custer’s Revenge

Ova igra ne samo da je loša već je i uvredljiva na nekoliko razina. Vaš je zadatak izbjeći kišu strijela ne bi li došli na drugu stranu ekrana i silovali Indijanku svezanu za totem (???). Da smo kojim slučajem sreli proizvođača, udarili bi ga nogom u jaja i natjerali ga na višednevnu igru vlastitog naslova. Smeće par exellance!

TRIVIA:Unatoč napadima sa svih strana, igra se prodala u nevjerojatnih 80,000 komada. Silovatelji su među nama!

Čitaj dalje:Najgore igre svih vremena 2 >>

TAGOVIigre najgore igre

Komentiraj