Zabava

Aside Banners

Najgore igre svih vremena (2)

Nastavljamo priču o najgorim gamerskim naslovima u povijesti, a ovaj put donosimo vam i ultimativne Idesh! trash naslove svih vremena. Pročitaj to! Obavezno! Prevruće za Internet!

Piše , Objavljeno

Nakon ove navlakuše u najavi, i zadnjih pet na prošloj listi, slijedi prvih pet na ovoj listi i uvjerljivih posljednjih pet na svakoj drugoj. Neki od ovih naslova ne samo da su loši već su umalo cijelu industriju video igara bacili na koljena. Dakle, nastavimo…

5. Pac-Man (Atari)

Pac-Man

Pac-Man

Pac-Man spada među najbolje igre svih vremena, ali kada je ovaj naslov doživio tranziciju na Atari 2600 mnogi su se pronašli u situaciji da odjure direktno u Atari i nekog ozbiljno fizički onesposobe. Ovaj Pac-Man nije bio okrugao, labirinti su bili grozni, a proizvođači nisu uspjeli kopirati ni zvuk žderanja loptica.

TRIVIA:Treperenje duhova u Atari verziji kod nekih je igrača izazivalo napadaje epilepsije. Komentar koji ide u prilog skupinama koje tvrde kako su igre opasne za mlade ljude.

4. Ethnic Cleansing (PC)

Ethnic Cleansing

Ethnic Cleansing

Resistance Records, underground izdavačka kuća koja se inače bavila izdavanjem albuma nazi bendova, odlučila se za novu izdavačku djelatnost. Riječ je o shooteru koji je za temu imao etničko čišćenje. Upravljali ste članom KKK-a ili skinjarom i po gradu ubijali crnce i Židove da bi na kraju završili u samom sjedištu židovskog operativnog stožera u kojem ste morali skončati Ariela Sharona koji se sprema zavladati svijetom. Na stranu sumanuta premisa koja ne zaslužuje da na nju trošimo riječi, ova je igra u svojoj srži LOšA (toliko loša da to moramo napisati velikim slovima).

TRIVIA:Ostale politički nekorektne igre uključuju “Postal 1 i 2”, “Super Columbine massacre RPG!”, te “JFK Reloaded” u kojoj ste morali što vjernije ponoviti atentat na J. F. Kennedya.

3. Superman 64 (N64)

Superman 64

Superman 64

Superman za Nintendo 64 bio je jedan od naslova od kojeg su mnogi igrači očekivali s velikim nestrpljenjem. Nažalost, kada se igra pojavila, mnogi su ostali ne samo nezadovoljeni već zaprepašteni katastrofalnom izvedbom. Nitko nije mogao vjerovati da su stvari mogle završiti tako loše. “Nemaštovito, neigrivo, dosadno, katastrofalno, vrijeđa sva osjetila i mrš stoko lopovska” bili su samo neki od komentara, a mi dodajemo “slažemo se”.

TRVIA:Superman 64 završio je na doslovno svakoj listi najgorih igara u povijesti…

2. Gods & Generals (PC)

Gods & Generals

Gods & Generals

FPS smješten u vrijeme građanskog rata od mnogih je kritičara previđen i morali smo se svojski potruditi da ovaj naslov pronađemo i odigramo. Riječ je o vjerojatno najgorem FPS-u u povijesti. Kada u jednu igru uspijete ugurati baš sve bugove poznate “čovjeku i programeru” zaslužujete da završite na ovoj listi.
Igra je trebala privući pažnju na istoimeni hit film koji se 2003. pojavio u kinima, a “medvjeđa usluga” nije adekvatan naziv za ovu katastrofu. Spletom okolnosti, igra je dijelila policu s naslovima kao što su Medal of honor ili Call of duty … Kako? Tko bi to znao?

TRIVIA:Igra je rađena u istom engineu kao i “No one lives forever” koji spada među najbolje FPS-ove svih vremena.

1. E. T. (Atari)

E.T.

E.T.

Kada napravite igru koja je doprinijela bankrotu Atarija i natjerala proizvođače da sve primjerke igre kriomice odveze u pustinju i doslovno ih “zatrpaju zemljom” u nadi da će svaki trag nestati, tada moramo reći kako je riječ o uvjerljivom “broju 1”.
Howard Scott Warshaw, imao je samo šest tjedana da završi ovu igru (s tim da je prosječnu igru radio u otprilike 6 – 7 mjeseci) i kada je bila gotova, pred sobom su imali 6,5KB koncentriranog smeća nejasnog bilo kome osim autoru. Igra se prodavala poprilično dobro (u ono vrijeme, osma najprodavanija Atarijeva igra svih vremena), a jedini je problem ležao u malom, ali poprilično bitnom detalju… Nitko nije imao pojma o čemu je tu riječ i mnogi su ljutiti kupci igru vratili. Postoji čak i video sa objašnjenjem igre.

Možda se čini jednostavnim kada vam netko objasni, ali vjerujte nam, sami ćete teško dokučiti rješenje.

TRIVIA:Atari je za prava iskeširao nevjerojatnih 25 milijuna dolara!

Ultimativni broj 1 (Idesh! favoriti) – Porno igre za Commodore 64

U ovu konačnu (ultimativnu) skupinu spadaju naslovi kao što su:”Girls want to have fun 1 i 2″, “Sexy girly”, “Blow job”, “Fucking Fiona” i “Sex Games” (na njemačkom, a svi znamo da je njemački “Jezik ljubavi”). Ova su se mala remek djela sastojala u ritmičkom pomicanju joysticka čime se simulirala masturbacija ili oralni seks. Dakle, riječ je o doslovnoj masturbaciji bez užitka. Samo dno!

NAPOMENA:Priložili smo i upute… Kao da je riječ o nečem kompleksnom.

TAGOVIatari commodore E.T. Ethnic Cleansing Gods & Generals igre nintendo Pac-Man Superman 64

Komentiraj