Zabava

Aside Banners

Najgori albumi 2007. godine

Ofkors, nećemo birati samo najbolje, odabrat ćemo i najgore. Tko se u svijetu glazbe ove godine nije baš proslavio?

Piše , Objavljeno

Možda i važnija od preporuke što obavezno slušati, jest ona što treba izbjegavati poput psećeg dreka na pločniku. Koje su to glazbene zvijezde “prdnule u fenjer” ove godine? Čiji se albumi neće naći na TOP listama za kraj godine? Ok, osim našoj “POT” listi.

Britney Spears – Blackout

Kada bi mogla predviđati budućnost, onda bi ova nekoć fake djevica, odlučila krajem 2006. godine zamrznuti se i probuditi u 2027. godini. Jer osim što je K-Fed dobio skrbništvo nad djecom, a ona obrijala glavu i na svakom tulumu pokazivala vaginu, a između nove trudnoće i viška kilograma uspjela snimit jedan od najgorih albuma ove godine. Činjenica da je to njen možda najbolji, ne uspijeva ublažiti užas nazvan tako lijepo i samoironično – Pomračenje.

James Blunt – All The Lost Souls

Kada jednog dana u redakciji Idesh! odlučimo napraviti top ljestvicu najiritantnijih singlova svih vremena, prvo mjesto će zasigurno zauzimati ona ljiga mr. Blunt zvana You’re Beautiful. No, i taj jedan od najvećih hitova posljednjih deset godina, je istinsko remek djelo u odnosu na njegov novi album. Jer budimo iskreno ne može nama nitko prodavati priču od izgubljenoj duši, a pritom se valjati po krevetu s Petrom Nemcovom.

Kid Rock – Rock’n’Roll Jesus

Koliko moraš biti zaljubljen u sebe, svoj život i djelo, pa da odlučiš svoj album nazvati Rokenrol Isus. Nikada nismo Kid Rocka shvaćali ozbiljno (pitam se zašto?), pa čak i kad mu je onaj jedini hit Bawitada harao top ljestvicama. No, ovaj album je dno dna, najgore što je došlo iz Detroita još od Billa Laimbeera, centra Pistonsa početkom 90-tih. Dečko Kamen to što si jebao Pamelu, ne znači da si spasitelj. Pitaj Tommyja Leeja.

Soulja Boy – Souljaboytellem.com

Činjenica da je ovaj 17-godišnjak uspio svojim hitom Crank That zavladati Amerikom dovoljno govori kako svijet otišao kvragu. I iskreno nam je svejedno što je Soulja Boy velika MTV zvijezda, što ga Beyonce i druge R’nB zvjezdice uzdižu do nebesa, nama se jednostavno to što ovo dijete radi ne sviđa. I slobodno nas možete zvati starim prdonjama.

The Bravery – The Sun and The Moon

New York je glazbena meka, no nisu svi glazbenici koji se tamo okupe i odluče svirati dobri. Najbolji primjer toga su upravo The Bravery, koji su svojem debiju imali jedan jako dobar singl “An Honest Mistake”, no njihova ovogodišnja ploča dokaz je kako je ovaj bend u životu imao ideja za samo jednu pjesmu. Dakle, kada sljedeći puta pročitati da bend dolazi iz New Yorka ne oduševljavajte se previše. Možda su gori iz od ovih gnomova.

The Horrors – Strange House

Horror, seks, trash, glam, dark plus stripovska estetika i dobijete jedan od najhvaljenijih britanskih bendova posljednjih godina. I u odnosu na preostalu bagru s ove liste, The Horrors su melem za uši, no nama jednostavno nije jasno zbog čega se glazbena kritika, posebice otočka raspametila nad ovim bendom. Jer brat bratu nisu ništa posebno, ali ubaciti na listu J.Lo i slične plesačice bio bi jeftin potez, na koji se mi u Idesh! nismo odlučili. No, zato im je spot zanimljiv.

The Smashing Pumpkins – Zeitgeist

U godini kada nas je pogodilo stotinu četrdeset i pet revivala, jedan od najgorih stigao nam je iz ćelave despotske glave Billy Corgana. S obzirom da čovjek nije podnosio jedine dobre glazbenike u bendu (Iha i D’Arcy) napucao ih je i sam smislio ovo smeće. Zeitgeist će još jednom potvrditi teoriju kako bi se bendovi, nakon što članovi napune 40. trebali raspasti.

TAGOVIalbum britney spears glazba james blunt kid rock smashing pumpkins soulja boy the bravery the horrors top 2007

Komentiraj