Zabava

Aside Banners

Najgori filmovi 2007. godine

Idesh! Magazin izabrao je sedam najgorih filmova 2007. godine.

Piše , Objavljeno

Ne baš popularna lista najgorih filmova protekle godine je pred vama. što god vi mislili o sedmero najgorih, na nama je da vas informiramo i upozorimo na što da ne bacate svoje novce i vrijeme.

Cashback

Ben nakon prekida s djevojkom počne patiti od nesanice. Kako bi si skratio dan, odluči se zaposliti u noćnoj smjeni u lokalnom marketu. Naravno, osim njega tu je još nekoliko živopisnih likova koji imaju idealne načine kako ubiti dosadu tijekom noći. No i problem je u tome što je i Ben pronašao način kako dosadne noćne sate na zamornom poslu učiniti zanimljivim. Naime, on misli da može zaustaviti vrijeme, te tako ukočene ljude slikati, jer ipak je naš glavni glumac slikar. I tako se film Sean Ellisa počne razvijati u jednu od najgorih ikada snimljenih za veliko platno. Jer skoro sat vremena ovog filma glumci stoje ukočeni dok se glavni lik, šeće i promišljanja svijet. Ne dajte se navući na nekoliko obnaženih grudi u filmu, ovo je gluplje i dosadnije od onog kvazi pornića 9 Songs.

Epic Movie

Smeće nad smećem. Veliki film je veliko sranje. Komedija koja vas niti jednog trenutka neće nasmijati, pa iako se radilo o parodiji, što znači da samo trebaš pronaći koju ćeš scenu iz već snimljenog film izrugati, tvorci ovog užasa čak nisu ni to uspjeli napraviti. Mrak film je bio smiješan, Hot Shots i legendarni Naked Gun bili su za upišati se, Not Another Teen Movie mogao se pogledati pod blagim sedativima, no Epic Movie više ne pogledali ni da nam prijete mučenjem u Guantanamu. A zašto smo ga uopće gledali, više ni sami ne znamo.

Hitcher

Sjećate li se Rutgera Hauera? Upravo je taj izblajhani Nizozemac davne 1986. godine, utjelovio kompleksnog ubojicu Autostopera, u filmu kojega je režirao Robert Harmon, a unatoč lošem prijemu kritike s vremenom je postao pravi kultni horor slasher 80-tih.

Kako bi ga prilagodio svim priglupim gledateljima, američki redatelj spotova Dave Meyers, napravio je nebitni remake s teen zvjezdicama iz poput Sophie Bush i Zachary Knightona. No, ako smo do sad bili mišljenja kako je Hauer prosječan glumac, u odnosu na Sean Beana, koji ponavlja istu ulogu, apsolutni je genijalac.

Norbit

Možda su Eddie Murphyu ipak trebali dati Oscara za prosječnu ulogu u prosječnom filmu Dreamgirls. Barem smo mi takvog mišljenja. Jer onda bi nas do kraj svijeta i vijeka dotični prestao mučiti s filmovima u kojima on glumi sve uloge. Možda je fora upalila prvi puta sa Luckastim profesorom, ali Norbit je jednostavno uvreda za svaki dobar ukus. Stavite se u situaciju producenta ovog film. Imate “Oscar nominee” Eddie Murphy, Cuba “Oscar winner” Gooding Jr. a tu je i prekrasna Thandie Newton. I svaki bi čovjek pomislio da ova urnebesna komedija ne može propasti. A upravo se to i dogodilo, jer nakon Murphyja, Martina Lawrencea i Tylera Perry svima je već pun kufer maski od lateksa, crnaca koje glume žene i humora koji još egzistira samo na NOVOJ TV.

The Good German

Steven Soderbergh je faca od formata, kažu filmski kritičari, jer ima iza sebe genijalne filmove kao što su Out Of Sight, Sex, lies & videotapes, Traffic i Oceans 11. No, nama se čini kako je Stiv počeo prodavati muda pod bubrege. Krenimo redom:Full Frontal, Solaris, Oceanovih 12 i 13, Eros i na kraju balade Dobri švaba. Iako snimljen kako bi odao počast starim dobrim filmovima poput Casablance ili Key Largo te uposlio sjajni glumački trojac Maguire – Blanchett – Clooney, od prve do posljednje minute ovaj filma je nepatvorena i kvazi-umjetnička patnja, koja smisla ima kao i HNL-a. No, ako Stevan treba odati počast za nešto onda je to zbog toga da je dobro naučio koristiti filtere i filmsku kameru.

The Wicker Man

Original Robina Hardya iz 1973. godine s legendarnim Christopherom Leejem proglašen je šestim najboljim britanskim filmom svih vremena. Radnja filma odvija se na jednom udaljenom škotskom otočiću gdje se štuju druidski običaji na kojeg dolazi policajac riješiti nestanak jedne djevojke. I onda se pojavio Nicholas Cage, koji ovaj puta je svojom očajnom glumom nadmašio samog sebe i još uvijek nam nije jasno zašto njemu uopće nude filmske uloge. I koji je kurac Neil LaButeu koji je snimio sjajnu crnu komediju Friends and Lovers, da se uhvati ovog remakea, nikada nećemo saznati. Na jednom forumu jedan je član filmske ekipe napisao:”Prvi dan snimanja znao sam da će film biti najgore smeće. Oprostite nam”. E baš nećemo.

The Number 23

Ako ste slučajno propustili pročitati zašto je Broj 23 očajan film ponoviti ćemo vam. 1. Joel Schumacher 2. Jim Carrey u ozbiljnoj ulozi (izuzmemo li naravno činjenicu da i ćorava koka nađe zrno – Eternal Sunshine, Truman Show), 3. Schumacher & Carrey zajedno (Batman & Robin).

Kao i mnoštvo filmova koje je Hollywood izbacio ove godine, ovome jednostavno nedostaje barem 50 strana dobrog scenarija. Ili možda drugi glumci te svakako bolji redatelj.

TAGOVIfilm top 2007

Komentiraj