Zabava

Aside Banners

Najgori filmovi o superjunacima (1)

Iako su super junaci gotovo uvijek pozitivci koji spašavaju svijet, svijet filma vrlo često pati kada se uprizorenja stripova uhvate netalentirani redatelji.

Piše , Objavljeno

Za početak, ova lista mogla bi obuhvatiti još barem petnaestak naslova koji su nas razočarali i natjerali da izjurimo iz kina proklinjući dan kada smo odlučili gledati filmove o super junacima. No, izostavili smo neke trashy naslove koji su nas ipak odlično zabavili bez obzira na to koliko su u svojoj srži katastrofalni. No, da ne duljimo pogledajte koji su nas to likovi terorizirali.

Supergirl (1984.)

Supergirl

Supergirl

DC Comics nisu znali u što se upuštaju kada su dopustili da redatelj Jeannot Szwarc u ruke zgrabi prava na uprizorenje jednog od njihovih stripova. Iako bi mnogi prema traileru mogli pogrešno zaključiti da je riječ o trešini (budimo realni, iz današnje perspektive i prvi “Superman” izgleda trashy) koju nitko nije pogledao, “Supergirl” je ostvario solidnu prođu na blagajnama i zasjeo je na prvo mjesto, ali ljudi su jednostavno bili razočarani kilavošću. Dodatni problem je i taj što je film u nekim zemljama srezan na manje od 90 minuta iako je redatelj zamislio da film traje 40 minuta duže.

Trivia:Szwarc je danas televizijski redatelj i radio je na serijama kao što su “CSI”, “Smallville” i “Heroes”, a Supercuru je isprva trebala glumiti Demi Moore koja je odustala zbog drugih obaveza.
Stupanj govnjivosti:Smeće, ali neki od nas nisu posebno razočarani budući da je djevojka u uskom trikou.

Judge Dredd (1995.)

Kao prvo, bilo koji film u kojem se pojavljuje Rob Schneider u komičnoj ulozi već je sam po sebi katastrofalno glup i ako niste napušeni ili pijani, nećete se zabaviti. Kao drugo, preglumljavanje Armanda Assantea prolazi samo među pravim domoljubima koji svrše svaki puta kada Assante posjeti Dubrovnik i počne patetično hvaliti hrvatsku obalu. Kao treće, film je jednostavno loš, kako zbog scenarija kojeg su sastavili najveći holivudski kriminalci De Luca i De Souza (iza sebe imaju sranja kao što su Street Fighter, The Lawnmower man, Beverly Hills Cop 3) s tim da De Souza ponekad i pogodi, tako i zbog režije koje se dohvatio kilavi Danny Cannon. Film nije popušio na blagajnama, ali nije ni ostvario poseban profit (ako ste jedan od onih koji misle da 20 milijuna nije mnogo).

Trivia: Donner i Harlin trebali su se uhvatiti režije, a Cannon je nakon snimanja ustvrdio da je totalno popizdio zbog zahtjevnog Stallonea koji neprestano želio promijeniti scenarij (na kraju je i uspio).
Stupanj govnjivosti:Svaki film u kojem moramo gledati imbecilnog Schneidera po defaultu je loš, ali ovdje Schneider čak i nije najslabija karika.

Superman IV (1987.)

Superman IV

Superman IV

Ne možemo točno odrediti što je najodvratnije u četvrtom nastavku. Možda je riječ o neobjašnjivo lošoj glumi inače solidnih/odličnih glumaca (naime, pojavljuje je se i odlični Gene Hackman), možda je riječ o katastrofalnim efektima koji u usporedbi sa starijim nastavcima djeluju poput jeftine zajebancije, zvuk je također bio loš (Cannon je potrošio preko 20 milijuna dolara zacrtanog budžeta na neke druge projekte) ili je možda najstrašnije to da je Superman u četvrtom nastavku postao toliko neoprostivo lejm da čak ni zagriženi fanovi nisu mogli oprostiti toliku dozu jadnosti. Četvrti nastavak ujedno je zaslužan i za propast franšize koja je nakon ovog filma zamrznuta na punih 19 godina što je dovoljan znak govnjivosti.

Trivia:Superman je postao toliko loš serijal filmova da su producenti odbačeni materijal četvorke namjeravali koristiti u petom nastavku koji na svu sreću nije snimljen.
Stupanj govnjivosti:Kada filmom ubijete neuništivog super čovjeka, znajte da ste snimili smeće…

Batman & Robin (1997.)

Batman & Robin

Batman & Robin

Kada snimite toliko loš film da se glumci 11 godina nakon njegova snimanja i dalje ispričavaju zbog toga što su se u njemu pojavili, možete mirno zaspati znajući da ste snimili pravo đubre koje ne zaslužuje da se o njemu govori dulje od nekoliko sekundi koliko vam treba da izgovorite:”Smeće”.
Mi naravno volimo raspredati sage o kriminalno lošim filmovima. Vidljivo je da je u film uloženo više novaca nego je potrebno za irigaciju Afrike, ali Schumacher je toliko usrao serijal da ga je iz blata uspio izvući samo jedan od najboljih filmova u povijesti filmova o super junacima, “Batman begins”. Nakon propasti na blagajnama serijal o čovjeku šišmišu prošao je kroz nekoliko faza (“Batman Triumphant”, “Batman beyond”, “Batman:Dark Knight”, “Batman vs. Superman”, “Batman:Year One”), ali tek se pojavljivanjem Nolana stvar stabilizirala.

Trivia:Kada su glumce upitali što bi nakon završetka snimanja htjeli uzeti kao suvenir, Arnie je rekao da želi oklop Mr. Freezea, Uma je htjela tron Poison Ivy, Elle MacPherson je poželjela bilo što sa logom filma, a Clooney je rekao da želi uzeti Elle MacPherson. Ah, George, ti stari šarmeru.
Stupanj govnjivosti:Schumacher je zaslužio strijeljanje zbog svega što je učinio ovom filmu.

Steel (1997.)

Steel

Steel

Shaquille O’Neal poznat je po tome što će upropastiti svega čeg se dotakne ako nije riječ o košarkaškoj lopti. Njegov katastrofalni pokušaj utjelovljenja DC Comicsova heroja “Steela” nešto je toliko glupo da na YouTubeu čak ne možete pronaći ni trailer. Ipak, pronašli smo ga, pa ako baš želite, pogledajte ga … ako baš želite…
“Steel” je isprva trebao biti spin-off filma o “Supermanu”, ali vremenski se toliko udaljio od svog izvornika da ih nitko normalan nije mogao povezati. Poslije svega, više se pričalo o soundtracku filma nego o samom filmu, a kada poslušate soundtrack otprilike možete zaključiti o kakvom se cirkusu radi. Shaq obožava pojaviti se u filmovima bez obzira na kvalitetu, a najbolje od svega to je što čovjek ne zna odglumiti ni lika koji u pozadini ispija jutarnju kavicu. On je bivši marinac, kovač, super junak i tako jebeno loš.

Trivia:U filmu se pojavljuje Ray J., isti onaj Ray J. koji se pojavio u Kim Kardashian.
Stupanj govnjivosti:Grozomorna katastrofa koja se teško može opisati riječima.

Drugi dio teksta >>

 

TAGOVIbatman batman i robin film heroji Judge Dredd Steel supergirl superjunak superman

Komentiraj