Zabava

Aside Banners

Najgori glumački propusti

Mel Gibson kao Gladiator? Ewan McGregor kao James Bond ili John Travolta kao Forrest Gump? Sve je to bilo moguće da glumci nisu odbili uloge.

Piše , Objavljeno

Poznati glumci svakodnevno dobivaju hrpetinu scenarija veće ili manje kvalitete i nakon savjetovanja s agentom (ili samostalno) odlučuju oko kojeg će se projekta angažirati. Nakon što smo dobro proučili notstarring.com pronašli smo najveće glumačke propuste svih vremena i sastavili mali pregled “što bi bilo kad bi bilo”.

Kum

pacino u kumu

pacino u kumu

Jedan od najvećih filmova svih vremena ušao je u sve važnije antologije i danas gotovo da ne postoji kritičar koji među najvažnije filmove novijeg doba neće uvrstiti “Kuma”.
Ali, Jack Nicholson nije mislio tako pa je hladno odbio glumiti Michaela Corleonea kojeg na kraju utjelovio Al Pacino kojem je ovo središnji film karijere. Isto su učinili i Warren Beatty i Dustin Hoffman. Nicholson je te godine snimio “The king of Marvin Gardens”, a Hoffman “Alfredo, Alfredo” koji se s Kumom ne mogu mjeriti.

Pulp Fiction

Možda najbolji film devedesetih koji je Tarantina

Pulp Fiction

Pulp Fiction

ustoličio kao apsolutnog kralja kriminalističkih komedija, a Johna Travoltu uzdignuo iz mrtvih nije bio privlačan baš svima.
Sid Haig, jedan od blaxplotitation faca sedamdesetih odbio je glumiti Marsellusa Wallacea iako te godine (kao i mnogo godina prije toga) nije radio baš ništa vrijedno pažnje. Kasnije se pojavio u manjim ulogama u “Jackie Brown” i “Kill Bill, vol.2”.
Michael Madsen odbio je ponoviti ulogu Vincenta Vege jer bio je zaposlen na nekom drugom projektu, dok je Mickey Rourke odbio biti boksač Butch jer se te godine bavio boksom (što spada u posebno ironičnu kategoriju svojstvenu tom starom klošaru).

Matrix

Matrix

Matrix

Ewan McGregor i Will Smith odbili su ulogu Nea. Isto je učinio danas gotovo zaboravljeni Val Kilmer iako su baš za njega pisali tu ulogu (alternativa je bio Brad Pitt), a kada su ga lijepo zamolili da bude Morpheus i to je odbio. Dovoljno je reći da je Val Kilmer danas zaposlen kao glas automobila KITT u morbidno glupom revivalu serije “Knight Rider”.
Sean Connery odbio je biti “Arhitekt” ustvrdivši da ne razumije scenarij, ali je objeručke prihvatio glumiti u “The League of Extraordinary Gentleman” koji spada među najneuspješnije adaptacije stripova Alana Moorea.
David Duchovny je zbog rada na Dosjeima X odbio ulogu Nea. Na svu sreću Dosjei se više ne rade, a Duchovny glumi u odličnom “Californication”.

The Lord of the Rings

Gandalf

Gandalf

Stari munjoz Sean Connery ponovno nije razumio scenarij pa je odbio glumiti Gandalfa. Preporučamo da uposli nekog tko će mu objasniti o čemu je tu riječ.
Russell Crowe odbio je glumiti Aragorna jer mu se činilo kao da su tri filma zaredom prevelika žrtva. Do određene ga granice razumijemo iako se u tom vremenu pojavio samo u patetičnom “Beautiful Mind” i daleko boljem “Master & Commander”.
“Najbolji glumac na svijetu”, Daniel Day-Lewis nekoliko je puta odbio glumiti Aragorna jer u to se vrijeme vjerojatno bavio izradom drvenih čaplji (ili čime se god luđaci bave). Stuart Townsend trebao je također biti Aragorn, ali Peter Jackson je zaključio da je momak premlad i uposlio daleko muževnijeg Vigga Mortensena. Stuart Townsend svake se večeri uspavljuje suzama.

Batman (bilo koji)

Batman

Batman

Mel Gibson isprva je trebao dobiti ulogu Michaela Keatona, ali se morao povući budući da je te godine bio na setu “Smrtonosnog oružja 2”. Zanimljivo je da su producenti razmišljali da bi Batman mogao biti genijalni Bill Murray, a to je Batman kojeg bi svakako pogledali.
Robin Williams odbio je biti Riddler, ali ono što smatramo najzanimljivijim leži u činjenici kako su producenti odjebali Christiana Balea (najboljeg Batmana) koji je pokušao nažicati ulogu Robina.
Michael Keaton odbio se treći puta pojaviti kao Batman jer smatrao je da je Schumacher lejmer i redateljska spodoba koja će unakaziti serijal. Slažemo se.

Bonus loše odluke:

Mel Gibson odbio je glumiti u Gladiatoru i gotovo svim hit filmovima u kojima se kasnije pojavio Kevin Costner. Mel Gibson stvorio je karijeru Kevina Costnera.
Nick Nolte odbio je biti Indiana Jones. Danas, Nick Nolte ne odbija jedino alkohol i drogu.
Denzel Washington odbio je glumiti u filmu “Seven”. Brad Pitt nije.
John Travolta odbio je glumiti u “Scarfaceu”. Na svu sreću.
John Voight ili Clint Eastwood trebali su glumiti Supermana. Nismo sigurni kako bi to ispalo.
Sylvester Stallone trebao je biti Axel Foley u “Policajcu s Beverly Hillsa”, ali kada je snimanje započelo, počeo je prepravljati scenarij izbacujući komične dijelove i film pretvarati u apsolutnu pizdariju.
Richard Gere, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone i Burt Reynold odbili su glumiti u filmu “Umri muški“. Bruce Willis kaže “hvala”, a mi kažemo “hvala bogu da je Gere odbio jer John McClane nije heroj žena u menopauzi već heroj pravih muškaraca koji žderu napalm i seru vatru”.

TAGOVIbatman David Duchovny Dustin Hoffman Ewan McGregor gospodar prstenova grindhouse jack nicholson kum matrix Michael Madsen Mickey Rourke notstarring pulp fiction russell crowe Sean Connery sid haig tarantino val kilmer Viggo Morten Warren Beatty will smith

Komentiraj