Film i TV

Izgleda epski

Aside Banners

Najnoviji trailer za ‘Hobit: Bitka pet vojski’ najavljuje spektakl dostojan kraja jedne ere

Piše , Objavljeno

Iako su prva dva nastavka Hobit trilogije bila vidno razvučena i pomalo dosadnjikava, završni bi dio trebao donijeti spektakl koji smo čekali!

THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIESPeter Jackson nas je svojom Gospodar prstenova trilogijom navikao na spektakl u gotovo svakoj sceni, tako da je daleko mirniji i sporiji Hobit ispao poprilično razočaranje, barem kada govorimo o prva dva nastavka. Nećemo ići toliko daleko i reći da su to bili loši filmovi te da nismo uživali gledajući ih, ali jednostavno se nije moglo sakriti da su previše razvučeni i uglavnom dosadnjikavi wannabe fantasy spektakli u kojima smo natruhe nečeg velikog vidjeli tek pojavom opakog zmaja. Tješili smo se stoga da su Neočekivano putovanje i Pustošenje Smauga samo uvod u nešto uistinu posebno, a izgleda da se nismo prevarili.

Nakon dva kamufliranija trailera za posljednji dio trilogije, Bitka pet vojski, sada nam je napokon došao onaj glavni, zbog kojega su nam se dlake na vratu naježile i zbog kojega smo izvadili kalendar i počeli križati dane do premijere. Divovski šišmiši i orci, Saruman protiv Saurona, dvojbe Thorina i njegove družbe te prekrasna vojska vilenjačkih streličara koji savršeno sinkronizirano ispaljuju hitce na neprijatelja… vrti nam se na repeatu!

Hobit: Bitka pet vojski – trailer:

Da podsjetimo, Thorin (Richard Armitage) i njegova ekipa patuljaka u pratnji hobita Bilba (Martin Freeman) oslobodila je Erebor iz kandža opakog zmaja Smauga (Benedict Cumberbatch), što ovaj nije prihvatio olako. Zato je krenuo pustošiti svijetom, a prvi mu je na tapeti obližnji Lake-town, što je samo po sebi dovoljno veliki problem. No kada zli Sauron mobilizira svoje orkovske snage te se u bitku umiješaju i vilenjaci, čarobnjaci te uvijek prisutni i dosadni ljudi, patuljci iz Erebora će skužiti da jedan stari zmaj koji priča možda i nije najveća prijetnja na svijetu!

Legendarni čarobnjaci Ian McKellen i Christopher Lee igraju svoje uloge i u ovom nastavku, vilenjačke snage predvode Orlando Bloom, prezgodna Evangeline Lilly, Hugo Weaving i Lee Pace, glavni je čovjek Luke Evans, a od patuljaka valja spomenuti jedino Aidana Turnera (igra Kilija) koji bi po svemu sudeći mogao voditi međurasnu ljubav s najzgodnijom vilenjakinjom još od Liv Taylor. Lucky bastard….

THE HOBBIT: THE BATTLE OF THE FIVE ARMIES

Film u kina dolazi 12. prosinca, a koliko ga čekamo dovoljno govori podatak da smo ove godine od Djeda Božićnjaka zaželjeli samo da Bitka pet vojski opravda naša očekivanja. Ipak, ovo je kraj jedne ere! (osim, dakako, ako Jackson ne odluči ekranizirati i The Silmarillion)

TAGOVIbitka pet vojski fantasy gospodar prstenova Hobbit hobit Lord of the Rings peter jackson tolkien

Komentiraj