Film i TV

Seks, nasilje i droga

Aside Banners

Najotkačeniji i najbrutalniji grindhouse horor traileri u jednom videu od 100 minuta

Piše , Objavljeno

Većina je nas bila premlada da uživa u čarima grindhouse filmova, ali uz ovih 40-ak trailera zbijenih u 100 minuta možemo barem osjetiti duh tog vremena i jedne uistinu posebne grane filmske umjetnosti.

grindhouse

Da 2007. godine dvojac Tarantino-Rodriguez uz pomoć nekolicine svojih spaljenih kolega redatelja (Eli Roth, Rob Zombie) nije napravio solidan dvodijelni film Grindhouse, mlađe bi generacije vjerojatno ostale zakinute za ovaj pojam i cijelu jednu opskurnu granu filmske umjetnosti, koja je svoj vrhunac doživjela 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća.

Kada govorimo o grindhouseu, prvenstveno mislimo na eksploatacijske filmove, koji su vješto kombinirali seks, nasilje, horor, rasne stereotipe i vjerske motive, te sve to zamatali u celofan bizarnog, krvavog i većini populacije teško probavljivog trasha. Našlo se tu i tamo uistinu kvalitetnih filmića, ali svi uključeni u ovakve projekte uglavnom su se vodili motom: “Što luđe, to bolje!

Grindhouse na žalost (ili sreću čistunaca) 80-ih godina prošlog stoljeća lagano umire, a u novom mileniju osim nekoliko zanimljivih parodija i spomenute suradnje Tarantina i Rodrigueza jednostavno nestaje sa menija filmofila. Youtube korisnik Frank Dracman ipak se ne predaje tako lako, pa je svoj kanal jednim dijelom posvetio upravo grindhouse filmovima, a sada je okačio i jednu uistinu iscrpnu kompilaciju omiljenih mu trailera. Dakako, napominjemo da sljedeći video sadrži scene golotinje, seksa, ekstremnog nasilja i svih onih ‘ljepota’ koje nisu primjerene maloljetnicima, pa eto… UPOZORENI STE!

Grindhouse Horrors – 100 minuta trailera:

Moramo priznati da niti nama, koji smo navikli na svakojake filmske bolesnoće, neke od ovih stvari jednostavno ne pašu (osim sisa, to je uvijek dobrodošlo!). Ipak, lijepo je vratiti se u taj davno zaboravljeni svijet (pogotovo nama koji se onda još nismo niti rodili) i kroz ovih par desetaka trailera vidjeti što se sve onda snimalo i kako se brijalo, ako već nismo mogli doživjeti to iz prve ruke. I onda se žalimo kako u današnje vrijeme na televiziji ima previše seksa i nasilja… pih!

TAGOVIeksploatacija Filmovi grindhouse horor kompilacija trailer

Komentiraj