Zabava

Aside Banners

Najveći filmski negativci

Oni su brutalni, nasilni, ludi, genijalni, opsesivni, posesivni, nemilosrdni, neuništivi, sadisti, nacisti, psihotični, ljudožderi, gangsteri... i volimo ih!

Piše , Objavljeno

Oni su brutalni, nasilni, ludi, genijalni, opsesivni, posesivni, nemilosrdni, neuništivi, sadisti, nacisti, psihotični, ljudožderi, gangsteri, ubojice, lopovi, vještice, doktori, policajci, vampiri, duhovi, vanzemaljci imaju puške, pištolje, igle, palice, zube, nokte, metle, pisaće mašine, novce, noževe, let lampe i ludu glavu. Ono su filmski negativci, a bez njih nema dobrog filma.

Glumiti negativca san je svakog glumca, jer takve uloge obično donose Oscare i brojne slične nagrade. Bez njih filmovi, ali i serije, su kao limunada bez limuna, neukusni, nezanimljivi i prije svega dosadni. Idesh! donosi najveće filmske zlikovce, no oni su samo dio beskonačnog popisa sjajnih filmskih uloga, koji su nam se vječno urezali u pamćenje. I da nema Hannibala Lectera.

Anakin Skywalker / Darth Vader (Hayden Christiansen / David Prowse / James Earl Jones)

Darth vader

Darth vader

Vjerojatno najveći zlikovac u svemiru. Još kao dijete odgajan da bude Jedi vitez, nakon što pobije cijelu Tuskensko selo, uključujući ženu i djecu, vođen bijesom zbog ubojstva majke, počinje njegov prelazak na Mračnu stranu.

I prije nego je postao nemilosrdni tlačitelj u Imperiji, pobio svu djecu u školi za Jedije, a nakon što se preobrazio u Darth Vadera, pokazao je zavidnu količinu sadizma i brutalnosti, a u međuvremenu ubio svakog tko mu se našao na putu, te pokušao ubiti vlastitog sina, kojemu je odsjekao ruku.
Područje djelovanja:Star Wars i svaki malo bolji geek tulum

Frank Booth (Dennis Hopper)

Frank booth

Frank booth

Nasilnik, sadista, ljubitelj mučenja i silovanja, vladar podzemlja u Lumbertonu, malenom gradiću u Sjevernoj Karolini. Kao makro najviše novaca zarađuje na Dorothy Vallens, pjevačici od koju je napravio svoga vlastitog roba, nakon što joj je ubio muža i oteo dijete. U njezinu društvu uživa u sadomazohističkim igricama, ovisan je o amil-nitratima, obožava Roy Orbisona posebice njegov klasik In Dreams, voli snifati kisik i uzvikivati:“Mommy, mommy, baby wants to fuck!”
Područje djelovanja:
Blue Velvet

Regan MacNeil aka Vrag (Linda Blair)

Regan macneil

Regan macneil

Iz male Reagan tri vraga vire. Dvanaestogodišnja djevojčica za koju su roditelji smatrali da ima problema s mjehurom. No, vrlo brzo, posebice nakon što je nekoliko puta doživjela napadaje, gurajući si raspelo u međunožje, psujući kao kočijaš i okrećući glavom za 180 stupnjeva ispostavi se da ju je opsjeo stari demon zvan Pazuzu. I dok dva popa pokušavaju napraviti egzorcizam, ona ih izbljuje nekoliko puta, baca po sobi, pa sve dok ih na kraju ne ubije obojicu.
Područje djelovanja:prvi i drugi The Exorcist

Alex DeLarge (Malcolm McDowell)

Alex delarge

Alex delarge

Anti-heroj i sociopat, koji uživa u pljačkanju, ubijanju i silovanju. Iako maloljetan vođa je bande imenom Droogs (vole nositi krabuljne maske) koji u pauzama kada ne muče ljudsku vrstu se vole okupljati u Korova Milk Baru, obožava mlijeko s ekstra stimulansima i halucinogenima, ljubitelj klasične glazbe posebice Ludwiga Van Beethovena, a dok sluša njegovu 9. simfoniju volu maštati o mučenju i silovanju sve do orgazma. Jednom prilikom upao u kuću invalida, silovao mu ženu, pjevajući pritom Singin’ In The Rain i završio na neuspjeloj rehabilitaciji.
Područje djelovanja:A Clockwork Orange

Alex Forrest (Glenn Close)

Alex forrest

Alex forrest

Ima strah od napuštanja, nestabilna, impulzivna, manipulativna, sklona suicidu, bijesna i osvetoljubiva. Njen karakter najviše došao do izražaja nakon one night standa s Danom Gallagherom. Počela ga je opsjedati, zvati na posao i kući, slati prijeteća pisma, otela mu dijete, a njezina posesivnost polako prelazi u ludilo. Jednom prilikom, dok Gallagherovi nisu bili kod kuće ubila im ljubimca i skuhala. Na vrhuncu ludila odlučila je ubiti Danovu ženu. Ona je uistinu crazy bitch.
Područje djelovanja:Fatalna privlačnost

Don Logan (Ben Kingsley)

Don logan

Don logan

Legenda londonskog podzemlja, prema vlastitim riječima “najnesretniji čovjek na planeti”. Poznat po svomu nehumanom odnosu s “klijentima”, ljutit i nestabilan čovječuljak koji u životu ima jednu zadaću – napakostiti svima koje poznaje.

Trag mu se gubi u španjolskoj, kada je otišao nagovoriti Dona, inače kolegu kriminalca, da sudjeluje u jednoj pljački. Tijekom svoga boravka, psihički i fizički zlostavljao je Dona i njegove prijatelje, posebice Jackie u koju je bio zaljubljen, a posljednji put viđen je kada je napravio skandal na aerodromu.
Područje djelovanja:Sexy Beast

Tommy DeVito i Nicky Santoro (Joe Pesci)

Tommy devito

Tommy devito

Obojica su gangsteri, članovi talijanske mafije. Tommy je tempirana bomba, voli ubijati (olovkom u vrat), silovati, pokapati žive i tjerati dečke da ga zabavljaju plesom a la Oklahoma Kid pucajući im u noge.

Zajedno sa kolegama Henryem i Conwayem ubio Billy Battsa kojega su razrezali pilama i pokopali. Nicky Santoro je psihopat, glavni nasilnik u Las Vegasu i čuvar Sama «Ace» Rosenthala vlasnika Casina u prijestolnici kocke. Voli ponižavati ljude, te siliti žene na felacio dok im on drži pištolj uperen u glavu. Manijak s dozvolom za ubijanje.
Područje djelovanja:Good Fellas i Casino

Kakihara (Tadanobu Asano)

Kakihara

Kakihara

On je sadomazohistički jakuza, koji voli zadavati i primati bol jednakom mjerom. Nakon što je nestao njegov šef, odluči oteti jednog pripadnika suparničke bande i malo ga mučiti. No, za razliku od ostalih sličnih silnika, on je inovativan. Zakači mu metalne kuke za kožu na leđima, pa mu malo lijeva vrelo ulje po tijelu.

Kada se ispostavi da je čovjek nedužan, odreže si jezik i ponudi njegovom bossu. I prije nego što sretne svoga idealnog ljubavnik Ichija sadistu, prostitutki odreže bradavice, jednom muškarcu zabije igle u uši i sve to sa smiješkom i opravdanjem “samo malo mučenja”.
Područje djelovanja:Ichi the Killer

Keyser Söze i John Doe (Kevin Spacey)

Keyser soze

Keyser soze

Prvi je kriminalni genijalac, fiktivni vladar podzemlja, poznat po svojoj nemilosrdnosti, a tijekom godina uglavnom je pobio sve svoje suradnike. Svoje kriminalno carstvo proširio je zahvaljujući trgovini drogom, a kriminalci upravo njime plaše svoju djecu.

John Doe je genijalac, voli čitati Miltona i Chaucherya, u slobodno vrijeme je sadista, ubojica, silovatelj i tko zna što sve ne. Kao vjerski fanatik odlučio je ubijati prema sedam smrtnih grijeha, odrezao si jagodice kako ga policija ne bi pronašla, na kraju se predao sam, ali prije toga detektivu Millsu poslao glavu njegove žene u kutiji.
Područje djelovanja:The Usual Suspects i Seven

Terminatori (Arnold Schwarzenneger / Robert Patrick / Kristianna Loken)

Terminator

Terminator

Oni su kiborzi poslani iz budućnosti kako bi ubili Sarahu i Johna Conora, revolucionarnog vođu koji će braniti zemlju od robota i njegovu mamu. Dizajnirao ih je vojno super računalo Skynet, te obučio za borbu sa samo jednim ciljem – istrijebiti ljudsku vrstu.

Osim što izgledaju kao ljudi, mogu oponašati svaku ljudski glas s kojim dođu u kontakt, prepoznavati ljudski rukopis, znoje se i krvare, trče brže od automobila, a iako nisu svi od tekućeg metala kao T-1000 , jednostavno ih se ne može ubiti.
Područje djelovanja:Terminator u svim inkarnacijama

TAGOVIarnold schwarzenneger ben kingsley dennis hopper film glenn close joe pesci kevin spacey linda blair malcolm mcdowell negativci

Komentiraj