Film i TV

Aside Banners

Nakon Breaking Bada, Gilligan sprema novu seriju uz pomoć tvorca Dr. Housea

Piše , Objavljeno

Kada stvorite seriju poput Breaking Bada, svi vam jedu iz ruke, a TV kuće se trgaju za vašim potpisom na nekoj novoj seriji. Takve slatke brige muče i Vincea Gilligana, koji ima nekoliko projekata u rukavu…

battle creek

Ludnica zvana Breaking Bad bliži se svom epskom završetku, a mediji su prepuni raznih analiza, lista i teorija o mogućem kraju. S obzirom na hype koji je nastao, sve se bojimo kakav će utjecaj na naše društvo u cjelini imati umirovljenje ove serije, jer izgleda da neki ljudi jednostavno nisu spremni na odlazak Waltera Whitea.

Velike TV kuće su se pak pobrinule da vjerni fanovi ne ostanu suhi, tako da je već sada u pripremi tematski nešto laganiji spin-off, Better Call Saul. CBS je pak objavio postizanje dogovora s Vinceom Gilliaganom (tvorcem Breaking Bada) o snimanju serije Battle Creek. Gilligan je scenarij napisao još 2002., a TV kuća očigledno nije imala povjerenja u njegovu kvalitetu i profitabilnost, jer je do sada čamio u nekoj ladici. Ali kada ti je ‘tata’ jedna od trenutno najtraženijih ličnosti Hollywooda, stvari se brzo mijenjaju…

Vince Gilligan ima itekako mnogo razloga za smijeh

Vince Gilligan ima itekako mnogo razloga za smijeh

Nova bi se serija vrtila oko dvojice potpuno različitih detektiva, koji se bore protiv kriminala u Battle Creeku, gradiću na jugu države Michigan. Biti će to mračna i cinična studija ljudskog uma i promjena ličnosti, koja je genijalno izvedena u slučaju Waltera Whitea, a očito je glavni scenaristički adut Vincea Gilliagana. On je izrazio želju da i režira pilot, a kao showrunner je u cijeli projekt doveden David Shore, tvorac također mega popularnog Dr. Housea.

Battle Creek bi se na televiziji trebao pojaviti negdje tokom druge polovice 2014. godine, a vidjeti ćemo hoće li Gilligan u međuvremenu uspjeti prodati još neku svoju ideju. Sada, kada je na vrhu, treba na njemu ostati što duže!

TAGOVIbattle creek better call saul Breaking Bad david shore nova serija Vince Gilligan

Komentiraj