Film i TV

Edwards i Boba?

Aside Banners

Nakon velikog uspjeha s Godzillom Gareth Edwards režirat će prvi samostalni Star Wars film

Piše , Objavljeno

Da nam je prije samo tri godine netko rekao kako će se u stvarnom životu odvijati scenarij iz naslova, rekli bismo mu da je luđak, ali život je toliko prekrasno nepredvidljiv!

star wars

Dvije stvari u cijeloj ovoj priči nismo nikako mogli predvidjeti. Prva je da će Gareth Edwards, majstor specijalnih efekata koji je 2010. godine napisao, režirao i snimio indie hit Monsters, jednog dana snimiti vrlo dobar remake Godzille, pobrati brdo para i postati jedna od najvećih hollywoodskih redateljskih faca. Druga je da će veliki The Walt Disney Company kupiti Lucasfilm, krenuti sa snimanjem nove Star Wars trilogije i najaviti snimanje cijelog niza samostalnih Star Wars filmova koji nemaju direktne veze s originalnim serijalom. Pa… iznenađenje!

Disney žudi za tim Star Wars zelembaćima kao što mi žudimo za jednom noći s Kate Upton, tako da originalni serijal namjeravaju proširiti novim animiranim inačicama i samostalnim filmovima koji će se odvijati u istom svemiru, ali u neko drugo vrijeme i s nekim drugim likovima. Do sada se nagađalo da bi prva od takvih verzija mogla biti ona koja će se baviti životom i djelom najvećeg intergalaktičkog plaćenika novog doba, jednog i jedinog, Bobe Fetta. Tako se pričalo dok je za pisanje scenarija bio zadužen Lawrence Kasdan, ali od kada je objavljeno da će se tog posla ipak prihvatiti Gary Whitta (The Book of Eli, After Earth – eeeek, nismo baš optimistični), stvari bi se mogle itekako promijeniti.

star wars 1

Ono što je zacementirano jest režija Garetha Edwardsa, koji je i službeno potpisao da će do kraja 2016. godine isporučiti prvi samostalni Star Wars film. “Od kada sam prvi put pogledao Star Wars, točno sam znao što želim raditi ostatak svog života – pridružiti se Pobunjenicima“, rekao je tom prilikom Edwards u maniri svake osoba koja dobije novi posao, a to je sasvim slučajno baš njegov posao iz snova. “Ne mogu biti više uzbuđen i počašćen što ću krenuti na ovu misiju s Lucasfilmom.” Pa Edwardse, sretno ti bilo, i dakako… pazi kako voziš taj svemirski brod!

TAGOVIdisney film samostalni film gareth edwards sf star wars

Komentiraj