Film i TV

Omiljeni mutant napokon dobio svoj film

Aside Banners

Napokon! Dugoočekivani ‘Deadpool’ film dolazi već početkom 2016. godine

Piše , Objavljeno

Marvel više jednostavno nije mogao ignorirati jaku kampanju fanova pa je premijera dugoočekivanog Deadpool filma sada i službeno najavljena za 12. veljače 2016.

deadpoolKada se govori o stjegonošama Marvelovog superjunačkog svemira, Deadpool nije niti blizu starim junacima poput Captaina Americe, Spider-Mana ili Iron Mana, a zbog svog osebujnog i poprilično bizarnog karaktera nikada niti neće biti. Radi se o svojevrsnom izopačeniku, odbačenom anti-junaku za kojega u njegove 33 godine postojanja nitko nije posebno mario, dok se u cijelu priču nije uključio internet i vrlo glasna skupina hardcore geekova koji su u Deadpoolu vidjeli jednog od najzanimljivijih stripovskih junaka ikada!

I bome, nisu se prevarili, jer za razliku od Thora, Wolverina i sličnih dosadnjakovića, ovaj je plaćenik u prepoznatljivom crno/plavo-crvenom kostimu stvarno originalan i zanimljiv, sa stalnim ciničnim upadicama, forama, pop-kulturnim referencama i razbijanjem četvrtog zida (ono kada likovi na filmu govore izravno u kameru, tojest, obraćaju izravno gledatelju). Žestoka kampanja da sve to napokon vidimo u dugometražnom igranom filmu traje već 5-6 godina, otprilike kada smo Deadpoola po prvi put vidjeli na velikom platnu u grozomornom smeću od filma zvanom X-Men Origins: Wolverine. Iako se u toj nebulozi i njegov lik utopio u sivilu ostatka superjunačke ekipe, okusili smo kako bi to bilo gledati film u kojem borba dobra protiv zla i nije toliko crno-bijela.

deadpool 3

Na žalost, Marvel do sada nije bio spreman riskirati s takvim projektima, ali nedavni uspjeh “drugorazrednih” strip-junaka iz svemira Guardians of the Galaxy ih je uvjerio kako se publika zaželjela nečeg novog i svježeg. Zato su sada i službeno po prvi put priznali kako se radi na Deadpool filmu, koji bi u kina trebao doći već 12. veljače 2016. godine, loveći tako datum između najavljenih Fantastic Four i Assassin’s Creed ekranizacija. Valentinovo će te godine biti posebno zanimljivo!

deadpool 2

Za sada se još uvijek sa sigurnošću ne zna tko će režirati film i napisati scenarij, kao niti tko će odglumiti naslovnog junaka. Kao redatelj se uglavnom spominje Tim Miller, majstor vizualnih efekata koji do sada nije snimio niti jedan dugometražni film, ali je prije par mjeseci izbacio svoju kratku test CGI snimku Deadpoola i pošteno uzburkao stripovsko more (samo se nadamo da će film na kraju ipak biti igrani, a ne potpuno CG kao taj isječak).

Deadpool testne snimke:

Što se pak tiče naslovnog junaka, jedan od najvećih zagovaratelja njegove ekranizacije proteklih je par godina bio Ryan Reynolds, koji ga je na kraju krajeva i odglumio u onoj sramoti od Wolverinea. Kako je među prvima objavio vijest o snimanju ovog filma te čestitao svim fanovima na trudu koji se napokon isplatio, mnogi pretpostavljaju da bi upravo on trebao ponoviti svoju ulogu. Jedini bi veći problem u toj priči mogla biti činjenica da je Reynolds prije dvije godine utjelovio Green Lanterna, ali iskreno, ne vidimo tko bi drugi mogao biti bolji Deadpool od njega… U svakom slučaju, napeto iščekujemo svaku sljedeću vijest!

TAGOVIdeadpool marvel mutant strip strip junak superjunak

Komentiraj