Film i TV

Dobar izbor

Aside Banners

Napokon znamo ime glumice koja će utjeloviti novu Laru Croft i jako smo zadovoljni odabirom

Piše , Objavljeno

Nakon mjeseci glasina o tome tko bi mogao naslijediti Angelinu Jolie u ulozi prekrasne avanturistice Lare Croft, napokon smo dobili ime koje nas veseli!

lara 1Od kada se davne 1996. godine prvi put pojavila u igrici Tomb Raider, Lara Croft je mokri san svakog gamera, a kada ju je u prvoj filmskoj ekranizaciji 2001. odigrala Angelina Jolie, pobudila je interes i onih koji su na to gledali kao na običnu zabavu za klince i šmokljane. Istina, taj film i nastavak iz 2003. godine nisu bili pretjerano kvalitetna ostvarenja, ali su diljem svijeta zaradila preko 400 milijuna dolara što znači da publika itekako postoji. Godine su prolazile, naveliko se pričalo o snimanju trećeg nastavka, a igrice su nastavile izlaziti. Novu je mladost Lara Croft dobila 2013. godine u rebootu Tomb Raider koji je ostvario veliki uspjeh na svim konzolama, a izgleda kako je upravo sada pravo vrijeme da se ponovno pokuša s prebacivanjem na film.

U međuvremenu je njen kreator Eidos Interactive prodan Square Enixu, a prava na filmsku i TV ekspolataciju lika i djela slavne britanske arheologinje i avanturistice s pozamašnim poprsjem pribavio MGM. Oni su se odmah prihvatili posla, udružili se s produkcijom GK Films i krenuli na izradu scenarija te pronalazak glumice koja će utjeloviti glavni lik. Spominjalo se nekoliko imena, među ostalima i Daisy Ridley, ali skriveni favorit je cijelo vrijeme bila mlada švedska ljepotica Alicia Vikander. Sada je pak napokon i službeno potvrđeno kako će upravo ona biti nova Lara Croft!

alicia

Iako često znamo imati zamjerke na studijske odabire uloga, ovaj put ne možemo reći apsolutno ništa loše jer Alicia rastura. Osim što je prekrasna (iako, ruku na srce, nema niti približno bujno poprsje kao Lara), ova je cura izvrsna glumica, što dokazuje i friški Oscar za glavnu sporednu ulogu u filmu The Danish Girl. To znači kako od novog filmskog Tomb Raidera možda možemo očekivati nešto više od obične bezumne akcije i plitke dramaturgije te bismo napokon mogli dobiti film kakvog se ne bi posramio niti stari Indiana Jones. Ipak, Lara Croft je u mnogočemu obilježila našu mladost, a sada kada smo malo (ali samo malo) ozbiljniji, voljeli bismo vidjeti ima li u tom liku nešto više od skakutajućih sisa i seksualno stimulirajućih uzdaha!

TAGOVIakcija akcijski film alicia vikander angelina jolie ekranizacija lara croft reboot tomb raider

Komentiraj