Glazba

Haters gonna hate

Aside Banners

Napravite mjesta za novu Kraljicu popa: Taylor Swift ponovno ruši rekorde!

Piše , Objavljeno

Michael Jackson, Queen, Madonna, Beyonce i ostali velikani popa mogu se sakriti pod kamen jer sve ih je ponizila malena, mršava country pevaljka… Taylor Swift.

Taylor Swift Taylor Swift ima samo 24 godine (fuck, na što smo mi potratili život…) i već je postigla više od mnogih svojih pop kolega, ali i nekih velikana glazbe koje se inače ne bismo usudili stavili niti u istu rečenicu s ovakvim modernim zvijezdama. No, voljeli vi ili ne glazbu koju ova bivša country princeza, a sadašnja pop kraljica stvara teško je negirati kako se radi o projektu iza kojega stoji mnogo truda, para i talenta. Proklet bio onaj “shake, shake, shake, shake“, jednom kad uđe u glavu nemo’š ga se riješiti niti svakodnevnom terapijom death metala!

Uglavnom, mlada je Taylor nedavno izdala svoj peti studijski album nazvan 1989., za koji su analitičari u početku predviđali prodaju od 750 tisuća primjeraka u prvom tjednu, zatim su procjenu pomaknuli na 800 tisuća da bi se naposljetku složili oko 900 tisuća primjeraka. Nakon prvog dana u prodaji sve su ove pretpostavke pale u vodu te je sada neupitno kako će ovaj album prvi tjedan završiti s više od milijun prodanih komada. Zašto bi ovaj podatak bio bitan ikome?

taylor 2

Pa recimo samo da će u slučaju prebacivanja granice od milijun primjeraka ovo biti prvi put u povijesti da je neki umjetnik/umjetnica/bend uspio u prvom tjednu prodati tri albuma zaredom u više od milijun primjeraka. Podsjetimo, Speak Now je 2010. prodan u 1,05 milijuna primjeraka, a Red se 2012. prodao u 1,21 milijun primjeraka (naravno, računa se samo prodaja u prvom tjednu). Album 1989. će ujedno biti i 19. album koji je u prvom tjednu prodan u više od milijun primjeraka u posljednje 23 godine te prvi kojem je to uspjelo ove godine. Što se tiče ukupnog rezultata, skalp je već uzet Beyonce i njezinom novom istoimenom albumu (prodan u 787 tisuća primjeraka ukupno) dok će se 1989. za prvo mjesto boriti sa soundtrackom filma Frozen (prodan u 3,2 milijuna primjeraka ukupno). Ću-ću, ukrcavanje za vlak prema tvornici love počinje!

TAGOVIbeyonce glazba kraljica popa pop rekord taylor swift

Komentiraj