Film i TV

Dvije kile paradajza i pol deka droge, molim

Aside Banners

Možete zamisliti kako izgleda svijet u kojem su sve droge potpuno legalne? Pogledajte ‘Narcopolis’!

Piše , Objavljeno

Zamislite svijet u kojem đankiji nasred ulice potpuno legalno uštrcavaju tko-zna-kakvu drogu u svoje vene, a paketić svog omiljenog poroka možete kupiti u obližnjem supermarketu, pored jaja i salame… krasno, zar ne?

narcopolisZanimljivu si je pričicu složio Justin Trefgarne, bivši urednik scenarija, koji je odlučio napisati svoj futuristički triler i režirati ga bez pomoći ijednog velikog filmskog studija. Njegov je Narcopolis tako snimljen za svega 5 milijuna dolara, a financiran je uistinu neobičnim putem: “prikrivenim pristupom” kakvim se koriste start-up tvrtke iz Silicijske doline. Dakle, prvi su investitori dali pare “na neviđeno“, vjerujući u Trefargneovu viziju, a onda su se tražile nove tvrtke i pojedinci spremni uložiti pare ovisno o situaciju oko filma. Primjerice, jednom kada je dogovoreno da u filmu glume relativno poznate face, u igru se uključilo par novih lovaša što je omogućilo veće plaće i bolje lokacije, a to je pak privuklo još par investitora koji su onda… kužite sistem?

Uglavnom, u bližoj su nam budućnosti droge potpuno legalne, a ekipa se droksa svim i svačim bez imalo srama i ikakvih posljedica. Glavni su mange megakorporacija Ambro, no njihova nova supstanca počinje uzimati prve živote. Te slučajeve istražuje detektiv Frank Grieves (Elliot Cowan), a kada krene kopati previše duboko i biva maknut sa slučaja, shvaća da legalizacija i slobodno tržište definitivno dolaze s nekim posljedicama. Ako ništa drugo, barem je tema aktualna, a kako bi to moglo izgledati, pogledajte u prvom traileru.

Narcopolis – trailer:

Osim Cowana, u Narcopolisu se pojavljuje još nekoliko prepoznatljivih B lica, poput Jonathana Prycea, Jamesa Callisa i Elodie Yung, a za sada nije poznato kada će se i hoće li se uopće pojaviti u kinima. Iskreno, ne izgleda pretjerano kvalitetno i osjeti se siromaštvo produkcije (pogotovo kada se radi SF film), ali element vrlo inovativnog financiranja i aktualnosti u vidu legalizacija lakih droga definitivno ga čine naslovom kojega bi se isplatilo pogledati.

TAGOVIdroga indie legalizacija narcopolis niskobudžetni sf trailer triler

Komentiraj