Zabava

Aside Banners

N.A.S.A. – Ekipa na koju morate pripaziti

S vremena na vrijeme pojavi se album koji vraća nasušno potrebnu energiju života uspavanom žanru, a N.A.S.A.-in 'The spirit of Apollo' spada u kategoriju takvih albuma...

Piše , Objavljeno

N.A.S.A. (North America South America) glazbena je kolaboracija dvaju autora koji su se na ovaj ili onaj način dokazali svaki u svom svijetu.

Sam Spiegel a.k.a. Squeak E. Clean

n.a.s.a.

n.a.s.a.

Prvi je Sam Spiegel a.k.a. Squeak E. Clean, njujorčanin koji je mnogima najpoznatiji kao lik koji je kompilirao soundtrack za Spike Jonzeov (BTW Spike Jonze mu je buraz) “Yeah Right” (prema mnogima, kultni film o skejterima), radio glazbu za korejske anime, HBO televizijske projekte i reklame za Adidas, Nike, Levi’s, Converse, Toyotu itd.
Surađivao je s grupama i izvođačima kao što su Yeah Yeah Yeahs, Cardigans, Eels, Iggy Pop, Kylie Minogue, Fatlip… Dakle, dokazani DJ i producent u čiji opus ne treba sumnjati, a i brat mu je Spike Jonze pa znate da u krvi ima barem malo te genijalnosti.

Reklama za Nike

DJ Ze Gonzales a.k.a. DJ Zegon

n.a.s.a.

n.a.s.a.

Drugi je DJ Ze Gonzales a.k.a. DJ Zegon, skejter koji je vremenom skejt zamijenio gramofonima i isprva postao DJ i producent za poprilično popularan brazilski hibrid bend “Planet Hemp” koji su potpisali za Sony. Zegon se potpuno prebacuje na DJ-iranje i kreira specifičan spoj brazilske glazbe i hip-hopa u koji je gurnut zahvaljujući suradnji s popularnim brazilskim bendom. Ta ga neuobičajena kombinacija zvukova uvela ga je u mainstream pa se na njegovoj listi klijenata nalaze legende kao što su gitarist Gilberto Gil ili Sepultura.

Drugim riječima, kada iza sebe imate ovakav dosije teško je ne provjeriti čime će suradnja tako svestranih likova uroditi. Urod je projekt nazvan N.A.S.A. i načelno jebe mamu. Ne samo da vraća klasični hip-hop zvuk (koji ne da nedostaje, ali na scenu ga ne vraćaju dovoljno zanimljivi likovi) već je tu i lista gostiju koji izvlače slinu na čvalje.

N.A.S.A. 'The spirit of Apollo'

N.A.S.A. ‘The spirit of Apollo’

Svaki hip-hop album koji rego ima likove kao što su jebeni carevi Tom Waits i David Byrne, Chali 2Na (Jurassic 5), Gift of Gab (Blackalicious), Z-Trip, Chuck D, Ras Congo, Seu Jorge, Method Man, E-40, DJ Swamp, Barbie Hatch, John Frusciante, RZA i ODB, KRS-One, dio Pharcydea, Santogold, Lykke Li, Spank Rock i Amanda Blank, Kanye West, Karen O iz Yeah Yeah Yeahs, George Clinton, M.I.A., Kool Keith, Cool Kids, Ghostface i Scarface je album koji MORATE poslušati jer ovako dobru postavu nismo vidjeli otkad je na scenu izbačen jedan od najboljih saundtrekova svih vremena “Judgment Night“.

N.A.S.A. feat. David Byrne, Chuck D, Ras Congo, Seu Jorge & Z-Trip – Money

Oke, bit ćemo iskreni i reći da smo svjesni činjeničnog stanja. Naime, da su dva šarana na rašljama snimila CD s ovakvom postavom, vjerojatno bi se radilo o albumu koji bi poslušali, ali u ovom slučaju radi se o albumu koji je uhu ugodan i može vam pružiti sate zabave u ove hladne dane.

Album je izbačen za izdavačku kuću Anti, prvi je službeni singl “Money“, a za spot su se pobrinuli animatori Syd Garon i Paul Griswold uz pomoć dizajnera Sheparda Faireya koji je najpoznatiji po plakatu na kojem imate crveno plavu Obaminu facu ispod koje piše “HOPE“. Dakle, ekipa je vrhunska, a na vama je da se pobrinete da se CD nađe u vašem plejeru jer riječ je o jednom od najzanimljivijih albuma od početka ove godine.

N.A.S.A. na MySpaceu >>
Squeak E. Clean >>
Anti Records Homepage >>

TAGOVIalbum DJ Zegon glazba hip hop kanye west m.i.a. N.A.S.A. rap Spike Jonze Squeak E. Clean the spirit of apollo

Komentiraj