Zabava

Aside Banners

Need For Speed – ProStreet

Need for Speed izgubio je i posljednju karakteristiku koja ga je izdvajala iz mora sličnih igara... Gradske ulice!

Piše , Objavljeno

Need For Speed

Need For Speed

Serijal Need for Speed zadnjih je nekoliko godina postao sinonim za divljačke vožnje gradom u stilu Fast & Furious, pratio ga je sličan soundtrack, a i cjelokupna retorika i gard protagonista evocirao je taj nusprodukt sedme umjetnosti iako je riječ bila o Import racing sceni koja je u tom momentu doživljavala rastuću popularnost.

Ilegalne ulične utrke postale su sastavnim dijelom NFS-a i u sjenu su bacile sportske simulacije i arkade koje su prevladavale u serijalu do 2003. Nakon što je “Import scena” postala preokupacija programera, publika nije osjećala potrebu za većim izmjenama pa smo imali dva Undergrounda, Most Wanted i Carbon koji su bili daleko bliži igračima sklonim arkadnoj vožnji.

ProStreet vraća se izvornom NFS serijalu kao što je prvi dio iz 1994. ili kasniji Porsche Unleashed koji su veći naglasak stavljali na simulaciju vožnje iako su zadržali i “sigurne pogotke” prethodnih nekoliko nastavaka.

Zanimljivo je kako upravo u ovoj kombinaciji simulacije i arkade leži najveći problem ProStreeta. Teško je odgonetnuti što su proizvođači htjeli postići jer dosadni i ponavljajući tereni (ili se barem stvara takav dojam), nedovoljno naglašena priča (koja šatro postoji) i neodlučan gameplay koji balansira između li-la simulacije i nedovoljno uzbudljive arkade uvelike smanjuju igrivost iako ne valja brzati i govoriti kako je riječ o najobičnijoj pizdariji.

Need For Speed ProStreet

Need For Speed ProStreet

Zagriženi fanovi pronaći će sate i sate zabave jer i dalje je riječ o istim ljudima koji su nam donijeli više-manje istu igru bez uličnog elementa. Grafika je odlična premda ne u tolikoj mjeri drugačija od prethodnika da bi igri donijela pozitivne bodove, engine za modificiranje vozila doživio je manje estetske zahvate, soundtrack je solidan, unesena su oštećenja vozila koja su prema mišljenjima nekih nedostajala prethodnicima, a proizvođači su posebno oduševljeni svojim angažmanom oko dima koji nastaje prilikom “kurenja guma”. Sve u svemu, riječ je o čisto solidnom trkačkom naslovu iako su izmjene donijele više štete nego koristi.

Idesh! preporuka:nije najbolji, nije dobar kao prethodnici, moglo je daleko bolje…

TAGOVIea igre need for speed

Komentiraj