Zabava

džabe, a vrijedno zlata

Aside Banners

Youtube kanali zbog kojih smo otkazali kablovsku – sati i sati kvalitetnog i zabavnog video sadržaja

Piše , Objavljeno

Internet ima tu moć – kad nešto previše vidiš, to i zamrziš. Tako da na ovoj listi neće biti TED Talkova, bez obzira koliko neki od njih bili fantastični, ali njihova formulaičnost nas smeta. I Casey Neistata ćemo preskočiti, vlogera i videomajstora koji svakodnevno izbacuje novi sadržaj. Iako evo već smo ga spomenuli.

Zato pazi vamo… imamo za vas Youtube sadržaje koji stvarno zaslužuju svu pažnju svijeta. Nasmijat će vas, obrazovati i zabaviti. Fantazija.

Hot Ones

Sean Evans nam je u ovom trenutku najdraži stvaratelj na internetu jer odrađuje intervjue sa zvijezdama, priprema se fantastično, a i nije iritantan kao Nardwuar. Najbolje od svega – u intervjue je unio i čitavu selekciju ljutih umaka koje gosti jedu s piletinom. Na početku počnu s blagim umacima, ali kasnije… Gosti se otvaraju jer su u posve drukčijem okruženju nego što su navikli, a i izgaraju iznutra pa bude svakakvih situacija. Najbolje od svega? Kada netko podcijeni umak koji se zove Smrtneštonešto2000xl i pretjera pa onda umire u bolovima. Gledali smo Bryana Cranstona, Steve-O-a, Seth Rogena, Neil deGrasse Tysona, ma sve… Ovo možete gledati satima.

Sneaker Shopping

Ako volite tenisice, ovo je emisija za vas. Joe La Puma ugosti zvijezde (i superzvijezde), odvede ih u neke od najboljih trgovina tenisicama na svijetu, ondje pričaju o tenisicama i čitavoj kulturi, a na kraju dođe vrijeme za shopping. Uvijek nas zanima što će zvijezde izabrati i koliko novca će potrošiti, a u emisiji su gostovali svi – od NBA zvijezda preko komičara i pjevača pa do Neymara koji je i potrošio najviše novca u trgovini. Samo jedna epizoda? Teško. Često pogledamo najnoviju epizodu i onda odgledamo i nekoliko starih. Toliko je dobro. Ali moraš voljeti tenisice, nemoj reći da te nismo upozorili.

Binging With Babish

Babish nas proganja na Redditu, video zapisi su mu stalno pri vrhu kada ih objavi, a čitava premisa web epizoda je da će vas Andrew Rea naučiti kako spraviti jela iz vaših omiljenih filmova i serija kao npr. štrudl iz Inglorious Basterdsa.

Kurzgesagt

Divota. Pamet curi na sve strane. Divno animirano. Jedan od najboljih Youtube kanala.

Adam Savage’s Tested

Ako ste voljeli Mythbusterse, bit će ljubavi i za ovaj Savageov projekt. Testira sve ikad, a ako želite preglednost možete video materijale gledati i na stranici Tested.com. Sve je ionako s Youtubea tamo, samo nam se više sviđa, a i dizajn nas podsjeća da se radi o mangi, da nije neki sredovječni lik koji se dohvatio Youtubea nakon što je dobio kameru za rođendan.

Ako ste fanovi Savage, bacite oko i na Vsaucea, jednog od njegovih bližih prijatelja i suvremenika.
Vsauce kaže da je glavni trik edukacije podučavanja na način da ljudi ne primijete da ih podučavaš sve dok ne bude prekasno. Zato volimo sve kanale s ove liste.

Nerdwriter1

Fantastičan! Video eseji svakog tjedna – od stripa, glazbe, filma, znanosti, društvenih fenomena… Ponekada se zapetlja u vlastite teorije, ali uglavnom pogađa. Predložili bismo i KaptainKristiana, ali on je tek na početku svog puta. Zato Nerdwritera možemo predložiti bez da trepnemo.

Ako vam se filmska strana Nerdwritera svidi, Every Frame a Painting i Lessons from the Screenplay su također odlični videoesejisti s jako puno sadržaja.

The Great War

Najbolja dokumentarna serija vezana za bilo koji rat je The World at War, BBC-eva beba iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća koja se bavila onim drugim ratom, ali Great War je kanal i emisija koju bismo definitivno postavili na drugo mjesto. Epizode nisu predugačke, jezik nije prekompliciran, a ako vas imalo zanima ovaj povijesni period – PREPORUČAMOAOAOAOAOOOOO!

Lik uzeo Prvi Svjecki Rat. Svakog tjedna se vraća točno sto godina unazad kako bi pričao o tom periodu u prvom svjetskom ratu, a autor je pomogao Electronic Artsu pri izradi Battlefielda 1.

Imaš nam nešto za preporučiti što smo izostavili? Javi u komentare.

TAGOVIadam savage besplatne emisije film internet vrhunski sadržaj vsauce youtube youtube kanali

Komentiraj