Film i TV

Davno zaboravljeno blago

Aside Banners

Neki ljudi još uvijek kupuju VHS kazete, a ove su najtraženije

Piše , Objavljeno

Iako smo mislili kako su VHS kazete u potpunosti nestale još tamo početkom novog milenija, tržište za njih još uvijek postoji i uopće nije maleno!

kralj lavovaPonekad nam se čini kako smo video kazete u videorekorder gurali u nekom drugom, davno zaboravljenom životu, a prava je istina kako je prošlo tek 10-15 godina od kada je ova tehnologija naše mladosti gotovo u potpunosti iščeznula iz naših domova. Rijetki još uvijek čuvaju svoje zbirke VHS-a i robusne uređaje koji su ne tako davno bili glavni krik tehnologije, a većina ih se riješila kada je postalo jasno kako su oni stvar prošlosti. Iako već godinama ništa ne izlazi na tom formatu, tržište ipak postoji, i štoviše, uopće nije maleno, a jedno od glavnih izvora starih i legendarnih naslova je Amazon! Oni još uvijek posjeduju impresivnu zbirku različitih naslova i klasika iz 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a evo koji su trenutačno najtraženiji.

10. Sidekicks (1992)

Besmrtni Chuck Norris još uvijek ima ogromnu bazu fanova koji marljivo skupljaju svaki film u kojem je riđobradi bog i batina glumio, a Sidekicks je jedan od najtraženijih klasika. Jonathan Brandis (počinio samoubojstvo 2007. godine) glumi neprilagođenog klinca koji želi postati Norrisov pomoćnik, a za ovaj ćete dragulj trebati izdvojiti finih 50 dolara!

9. Tae-Bo: Basic and Instructional (1998)

Sjećate li se vremena kada je Tae-Bo bio sljedeća velika stvar u svijetu fitnesa, tjelovježbe i borilačkih vještina? Naravno da se sjećate, a ako ste kojim čudom zaboravili, Billy Blank i njegova ekipa osebujnih pratećih vježbača će vas sigurno podsjetiti i to za samo 23 dolara.

8. Kralj lavova (1994)

Jedan od, ako ne i najveći Disneyev film svih vremena, Kralj lavova, u posljednjih 20 godina od kada je prvi put prikazan nije izgubio niti malo od svoje čari, a očigledno postoji veliki broj fanova koji taj film žele imati u svojoj kućnoj videoteci i to upravo na VHS-u. Cijena od 6 dolara je, priznati ćete, prava bagatela!

7. Aladdin (1992)

Disney je definitivno bio najjači 90-ih godina prošlog stoljeća, a u tom su periodu nizali hit za hitom. Aladdin je imao sve što jedna klasična animirana bajka treba imati, a posebno je na cijeni jedna od najjačih uloga Robina Williamsa, ona duha iz lampe. Pošto je traženiji od Kralja lavova, i cijena mora biti veća, ali 11 dolara je i dalje itekako prihvatljivo.

6. Rachel and the Stranger (1948)

Teško je reći zašto je točno Rachel and the Stranger toliko tražen među skupljačima kazeta, ali ova prilično progresivna priča o ljubavi, sreći i ljudskim pravima zasigurno ima neku posebnu čar. Post-ratni klasik možete nabaviti već za 20 dolara!

5. Godzilla (1985)

Među desecima tisuća do sada snimljenih nastavaka Godzille, Godzilla 1985 iliti The Return of Godzilla zauzima posebno mjesto u srcima fanova. Na kraju krajeva, radili su ga Japanci i prati omiljeno nam zeleno čudovište i njegove frendove koji žele uništiti svijet nakon čak 9 godina stanke, a 13 dolara je najmanje što možete dati za takav užitak!

4. Ljepotica i zvijer (1991)

Opet Disney? Stara garda malo ozbiljnijih gledatelja i dalje tvrdi kako je ovo najbolji animirani film svih vremena, a svaka je dodatna rasprava suvišna. Ljepotica i zvijer uskoro dobiva svoj igrani remake, a na klasik se možete podsjetiti za samo 12 dolara.

3. Robin Hood (1970)

Sjećam se kako sam Robina Hooda dobio u vrtiću kao nekakav poklon za nešto, a to je vjerojatno i jedan od razloga zašto mi je upravo ovaj klasik jedan od najdražih filmova svih vremena. Robin Hood kao lisica koja se bori protiv štakora za samo 5 dolara? Može odmah tri komada, hvala lijepo!

2. Sun Valley Serenade (1941)

Moramo priznati kako je Sun Valley Serenade prilično velika nepoznanica čak i za malo jače filmofile, ali Amerima je očigledno ovaj naslov jako bitan. Mjuzikl u kojem igraju Sonja Henie, John Payne, Lynn Bari i Milton Berle, a glazbu izvodi The Glenn Miller Orchestra… hmh, možda 34 dolara i nije toliko velika lova koliko se čini?!

1. Star Wars trilogija (1995)

Iako je George Lucas tijekom godina na tržište izbacio brat bratu 400 različitih verzija svojih Star Warsa, originalna trilogija na VHS-u iz 1995. godine je i dalje najtraženiji set koji jedan fan može imati. Novi paket dođe 54 dolara, ali nađe se i rabljenih od 11 dolara. U svakom slučaju, dobra priprema za The Force Awakens!

TAGOVIamazon Filmovi kazeta nostalgija vhs video video rekorder

Komentiraj