Zabava

Luda zabava

Aside Banners

Nema nikakvog pucanja, trčanja niti gradnje, ‘Endless Express’ je igra u kojoj čekate vlakove

Piše , Objavljeno

Nismo niti sanjali kako ćemo jednog dana izgovoriti ovu rečenicu, ali besplatna igrica u kojoj čekate vlak je trenutno jedan od najvrućih indie naslova!

endless 1Čekanje vlakova, tramvaja i drugih prijevoznih sredstava postalo je gotovo normalna stvar u našoj državi pa stoga niti ne čudi da smo već oguglali na polusatna kašnjenja i vožnje preko svakog reda. I dok sada spominjanje majke čuvamo za one posebne prilike kada iz nekog od milijun i dvjesto razloga zbog kojih vlak može kasniti ne stižemo na razgovor na posao ili vlastito vjenčanje niti jedno čekanje nije ugodno. Stajati kao budala na istom mjestu satima, svako se malo kao nestrpljiva tinejdžerica nalukavati u daljinu i s babama komentirati “kuda ide ovaj svijet” definitivno nije naš pojam zabave!

Ali nekima izgleda jest, jer najvruća igra koju smo mogli vidjeti na ovogodišnjem 7DFPS natjecanju ona u kojoj čekate vlak! Iako je 7DFPS prvenstveno platforma za indie pucačine iz prvog lica, Endless Express se nekako uspio ugurati među konkurenciju iako tijekom cijele igre u rukama nećete držati apsolutno nikakvo oružje osim sata, a to je čak i za Jamesa Bonda malo pretjerano očekivati kao ubojito sredstvo. Igra čak ima i priču: zaspali ste u vlaku i našli se na nepoznatoj željezničkoj postaji, a vaš je zadatak uz vrlo zamršeni raspored pronaći najbrži put do doma. Navodno iza svega stoji i nekakva mistična pozadina, a vjerojatno postoji razlog zašto nikoga ne možete pitati: “Gdje se točno nalazim?!

Endless Express – gameplay:

Uglavnom, rješavanje zagonetki se čini prilično zanimljivo i intuitivno tako da bi čak i moglo biti donekle igrivo, pogotovo zaljubljenicima u ću-ću. Igru možete igrati na Windows, OSX i Linux sustavima te ju u toj varijanti skinuti odavde, a možete ju pokrenuti i izravno iz preglednika. Da, da… znamo da su novi Call of Duty i Assassin’s Creed vani, ali možda nije loše malo se provozati vlakićem!

TAGOVIbrowser igra endless express fps igra igrica pucačina vlak vlakovi

Komentiraj