Film i TV

Snima li se ili ne?

Aside Banners

Nema straha za fanove, ekranizacija The Dark Towera i dalje je u planu

Piše , Objavljeno

Dosta je velikih književnih djela već ekranizirano, a među onima koji još uvijek čekaju svoj red je i Stephen Kingov serijal The Dark Tower.

the dark tower

Po riječima samoga Kinga, The Dark Tower serijal od (trenutno) osam nastavaka, njegovo je najveće djelo, njegov magnum opus i ono zbog čega bi volio da ga pamte. Ogromna je to i kompleksna priča, u kojoj se miješaju elementi američkog Divljeg zapada i magije, fantastike i horrora, koje sve zajedno veže misteriozni revolveraš Roland Deschain.

Više od dvije tisuće stranica nije nimalo lako pretvoriti u scenarij i ekranizirati, tako da već godinama traju pregovori i dogovori oko snimanja nekog obilika ove priče. Čak je i sveprisutni J.J. Abrams bio nakratko prikačen uz ovaj projekt, no na kraju ga je pod svoje uzeo legendarni dvostruki Oscarovac Ron Howard. U ekipu je pozvao i svog stalnog scenarista, Akivu Goldsmana, te su zajedno počeli raditi na masivnom projektu filmske trilogije i dodatnog TV serijala, koji bi popunio rupe između filmova.

No od prvih najava do danas, nije se dogodio apsolutno nikakav pomak, te su se fanovi s pravom zabrinuli za cijelu tu priču. Ron Howard je ipak ovih dana potvrdio da se na The Dark Toweru i dalje radi, ali je njihov posao jako delikatan i kompleksan, tako da svi detalji još uvijek moraju ostati u tajnosti. “Projekt je samo odgođen, te nikada nije bio ukinut,” rekao je nedavno Howard.”Radimo na njemu, Stephen je vrlo strpljiv s nama, Akiva je upravo otišao režirati svoj film, a ja nastavljam s radom, ali snovi o Dark Toweru su i dalje tu, premda ne želimo davati nikakav točan datum.

the dark tower

Koliko Howard i ekipa uistinu rade na ovom projektu, i što je bitnije, koliko su veliki filmski studiji spremni uložiti para u ovakav (potencijalni) bunar bez dna, nikada nećemo saznati, ali nadamo se da će neki konkretni potezi uskoro biti povučeni. I mi sanjamo, gospodine Howard, i mi sanjamo…

TAGOVIekranizacija Fantazija film horror misterija ron howard stephen king The Dark Tower

Komentiraj