Zabava

Samo filmovi i mašta

Aside Banners

Upoznajte obitelj koja živi u potpunoj izolaciji – vanjski svijet djeca upoznaju preko filmova

Piše , Objavljeno

Šestero braće i jedna sestra Angulo punih 14 godina nisu izašli iz svog stana na Manhattanu, a sve što su naučili o vanjskom svijetu mogu zahvaliti filmovima. Sada su i sami zvijezde jednog!

filmDobro zapamtite naslov The Wolfpack jer biste ga u bližoj budućnosti mogli čuti na svakom koraku, a nije nemoguće za očekivati i kakvog Oscara iduće godine. Prvi je dokumentarac mlade filmašice Crystall Moselle već osvojio nagradu na Sundance Film Festivalu, a njegova je priča definitivno jedna od zanimljivih u posljednje vrijeme. Naime, The Wolfpack se bavi neobičnom, možda čak i pomalo bizarnom obitelji Angulo koja u gotovo potpunoj izolaciji živi u središtu jednog od najvećih gradova svijeta, New Yorka. Šestorica braće i jedna sestra prvih 14 godina svog života uopće nisu vidjeli vanjski svijet, a tek su sada, u svojim ranim 20-im, polagano počeli izlaziti i upoznavati stvarnost i društvo oko njih.

Za njihovu je neobičnu situaciju odgovoran otac Oscar, peruanski imigrant i iznimno strogi sljedbenik Hare Krishne koji Bhagavana (23), blizance Govindu i Narayanu (22), Mukundu (20), Krisnu (18), Jagadesha (17) i jedinu djevojku među njima, Visnu, nije puštao na opasne ulice Manhattana iz straha da ih vanjski svijet ne pokvari. Njihova se majka Susanne (bivša hipijevka) brinula za njihovo školovanje, nikada u životu nisu imali prijatelje, a jedini im je doticaj s društvom bilo gledanje filmova… a pogledali su ih preko 5 000, vrlo često ih zamjenjujući sa stvarnošću, rekreirajući međusobno pojedine scene i bježeći na taj način u njihove svjetove.

wolfpack 2

Kako su stariji mladići već porasli, počeli su sve više propitkivati što se nalazi iza zaključanih vrata njihova stana, a uskoro su neki od njih počeli i bježati od kuće. Otac Oscar im je stoga morao dopustiti povremene izlaske, a upravo za vrijeme jednog takvog “dopusta” ih je na ulici zamijetila Crystall Moselle. Svi su bili odjeveni u crna odijela s dugom kosom do struka, nosili Ray Ban naočale i hodali kao mala banda, glumeći da su ekipa iz Reservoir Dogsa, jednog od omiljenih im filmova. Prišla im je sa zanimanjem, saznala njihovu životnu priču i polagano se uvukla u obitelj te je na kraju uspjela snimiti, za sada, vrlo hvaljeni dokumentarac. Cijela je familija bila i na premijeri na Sundanceu, a iako su neki dijelovi prilično šokantni, pa čak i granično ilegalni, svi se članovi slažu kako su njihovi životi prikazani točno onakvima kakvi jesu u stvarnosti.

The Wolfpack Documentary – promo:

Braća Angulo su se tako pokazala iznimno inteligentna, načitana, dobroćudna i maštovita, a najveća razlika između njih i prosječnog djeteta jest što se oni stvarno drže jedni drugih kao svojevrsni čopor te imaju neiscrpno znanje o filmovima. Upravo im je potonje vjerojatno pomoglo da smognu snage i napuste sigurnost svog stana te se zapute u veliki šareni svijet. Bhagavan tako pohađa hip-hop konzervatorij gdje uči plesati, Govinda se zaposlio kao asistent snimatelja i želi postati direktor fotografije, Narayana se bavi ekologijom, Makunda je pisac i redatelj u usponu, a Krisna i Jagadesh su okrenuti glazbi. Jedino je Visna još uvijek “zatočena” jer ima određene posebne potrebe, ali tko zna… možda i ona uskoro vidi i iskusi sve ono što mi uzimamo zdravo za gotovo. Ne znamo za vas, ali mi jedva čekamo pogledati cijelu ovu neobičnu priču!

TAGOVIbizarno dokumentarac dokumentarni film Filmovi nevjerojatno šokantno the wolfpack

Komentiraj