Film i TV

I velikani trebaju inspiraciju

Aside Banners

Pogledajte kojim se sve filmovima i serijama George Lucas direktno inspirirao kada je radio Star Wars

Piše , Objavljeno

Vjerovali ili ne, tata Lucas nije stvorio Star Wars serijal niotkuda, nego je itekako vukao inspiraciju od nekih prijašnjih klasika. Ovaj video pokazuje što mu je poslužilo kao uzor!

star-wars

Mnogi tvrde da je Quentin Tarantino najveći filmski plagijator svih vremena, jer je svaki njegov uradak jedna velika kompilacija 120 godina povijesti filma, ali istina je da apsolutno svaki redatelj nakon braće Lumiere u nekom pogledu kopira one koji su bili prije njega, te u isto vrijeme u svoje filmove ugrađuje neki dijelić sebe, nešto što je samo njegovo i potpuno autentično! Ista je stvar i sa svim današnjim redateljima, pa tako i Georgeom Lucasom, koji je 1977. godine uhvatio svijet za muda svojim Ratovima zvijezda. Na prvi bismo pogled rekli da je Nova nada bila nešto potpuno neviđeno, ali eto, prevarili bismo se…

Michael Hellman je tako našao dovoljno vremena u svom životu da u originalnu verziju Nove nade ubaci kadrove iz filmova koji su Lucasu i njegovoj kreativnoj ekipi poslužili kao inspiracija. Tu će se naći uistinu svačega, od nijemih filmova do trash TV serija i emisija, ali svi su ti detalji odigrali vrlo bitnu ulogu u cijelom procesu nastanka nesumnjivo najveće svemirske opere svih vremena. Hellman kaže da je ovo samo radna verzija videa, koji bi u svojoj konačnici trebao imati mnogo bolju montažu i više kinematografskih referenci. Što se nas tiče, i ovo je sasvim dovoljno!

Star Wars – Kitbashed:

TAGOVIgeorge lucas inspiracija nova nada plagijat ratovi zvijezda star wars

Komentiraj