Film i TV

Puno svježih vijesti

Aside Banners

Nije Božić, ali nosimo punu vreću Game of Thrones novosti

Piše , Objavljeno

Već nas opasno hvata Game of Thrones groznica, a HBO, George R.R. Martin i umjetnik  po imenu Robert Ball imaju pravi lijek. Jep, izgleda da je Božić ove godine stigao ranije!

game_of_thrones

Vrlo važni gosti su ovih dana u New Yorku imali priliku svjedočiti premijernoj epizodi četvrte sezone Game of Thrones serijala, a mi i dalje brojimo dane do tog 6. travnja i povratka na Westeros, kontinent u kojem spletke, ratovi i smrt dominiraju svakodnevnim životom. Priča autora Georgea R.R. Martina je svakom novom knjigom (a posljedično i TV sezonom) sve mračnija i brutalnija, a niti on sam ne zna kako bi i kada mogla završiti, jer u njegovoj se glavi ovoga trenutka vjerojatno bori 1000 različitih likova i njihovih frakcija.

Upravo je zato bacio bombu i izrazio želju da se Game of Thrones priča završi dugometražnim igranim filmom, s budžetom preko 100 milijuna dolara. “Sve ovisi o tome koliko će se dugo serija emitirati“, izjavio je Martin, pa nastavio, “Hoćemo ići sedam godina? Hoćemo ići osam godina? Hoćemo ići 10 godina? Knjige postaju sve šire i šire. Možda će biti potreban dugometražni film da poveže sve krajeve, nešto s budžetom dugometražnog filma, kao na primjer 100 milijuna dolara za dva sata. Znate, oni zmajevi  narastu stvarno veliki.

Game-of-Thrones

Izgleda da još nismo vidjeli ništa, jer nam ovaj simpatični debeljko s fetišom prema ubijanju omiljenih likova sprema stvarno epski kraj, u kojem će zmajevi očigledno odigrati vrlo bitnu ulogu. Ako to neće biti slučaj, Martin baca bubu u uho i za drugu opciju, nešto što Hollywood u zadnje vrijeme vrlo često radi: snimanje prequela. Naime, ovaj je pisac već složio tri priče pod naslovom Tales of Dunk and Egg, a u pripremi ima još barem tucet, te se u njima osvrnuo na razdoblje od 90 godina prije događanja u originalnom serijalu. Damn, ovaj je čovjek stvarno mašina za pisanje!

A inspiracije ima i HBO, koji je izbacio i posljednji trailer za četvrtu sezonu Game of Thronesa prije samog početka prikazivanja. U njemu se još više ističe koliko će novih deset nastavaka biti brutalno, krvavo i prepuno spletki, a posebnu poslasticu čine Daenerys i njezin teen zmaj, koji sjede na litici, sjetno gledaju u daljinu i maštaju o svim tim gradovima koje će uskoro pretvoriti u pakao. Šmrc, kako emotivno…

Game of Thrones – trailer za 4. sezonu:

No to nije sve! Ako ste do sada ostali s nama, donosimo još jedan poseban poklon: Game of Thrones postere s prikazima nekih od najznačajnijih smrti u dosadašnjem serijalu. Iza svega stoji umjetnik Robert Ball, koji će  uz podršku samog HBO-a svakoga dana do premijere 4. sezone izbacivati po jedan komad, te nas time još jednom podsjetiti koliko surovu seriju zapravo gledamo. Za sada je došao do druge sezone, a napredak možete pratiti na stranici Beautiful Death. Mi pak donosimo nekoliko dosadašnjih favorita!

game of thrones 1 game of thrones 2 game of thrones 3 game of thrones 4 game of thrones 5

TAGOVIfantasy Game of Thrones George R.R. MArtin hbo

Komentiraj