Zabava

Trud se isplatio

Aside Banners

Nikada nije kasno: Ovi ljudi nisu postigli ništa do svoje tridesete, a sada ih zna cijeli svijet

Piše , Objavljeno

Nikada nije kasno za smisliti neku revolucionarnu ideju, stvoriti kakav komadić neprocjenjive umjetnosti ili postati zvijezda crvenog tepiha, a ova je ekipa najbolji dokaz tome!

nikad nije kasnoVeć si debelo zakoračio u 30-e, cura te je ostavila jer nemaš love da ju odvedeš na ćevape, a kamoli išta više, još uvijek živiš kod staraca i dane provodiš igrajući igrice, tandrkajući po gitari i gledajući filmove te maštašo tome kako ćeš jednog dana uspjeti i cijelom svijetu pokazati koliko zapravo vrijediš? Da, da… to je taj san, ali sada si već došao u godine kada se čini kako se on ipak nikada neće ostvariti. Možda čak razmišljaš o tome da odustaneš? Da raspustiš svoj bend Rascvjetali Anusi? Da prestaneš trenirati za League of Legends prvenstvo? Da odustaneš od audicija i nade kako će ti netko dati priliku da zaslužiš Oscara?

Ne odustaj prijatelju (ili prijateljice, iako su žene u ovakvim stvarima daleko realnije), jer tvoj će se san ostvariti ako to budeš dovoljno želio! Dobro, istina, kad-tad ćeš se morati pokrenuti i aktivirati svoje tijelo ili moždane vijuge i raditi nešto kako bi do toga i došlo, ali ne odustaj samo zato jer imaš trideset i neku ili zato jer društvo misli kako si besposleni i lijeni klošar, već se rađe ugledaj na ovu ekipu starčadi koja je velike stvari u svom životu napravila tek nakon navršene tri banke, a sada ih poznaje cijeli svijet! Sumnjamo kako im je sva slava pala u ruke odjednom, ali neka ovo bude ta motivacija koju svi mi trebamo… The band is gonna make it!

1. Vincent van Gogh

van gogh

Ah, dobri stari Gogi, riđi nizozemski majstor post-impresionizma čije radove danas prepoznaju i oni koji misle kako je Picasso nazvan po automobilu. Vincent van Gogh je bio klasični luđak koji je patio od gotovo svake mentalne bolesti koja postoji u medicinskim knjigama, neuzvraćene ljubavi i nerazumijevanja svojih suvremenika. Legenda kaže kako si je u napadu ludila otfikario uho, da bi si 1890. godine sam presudio. Imao je samo 37 godina, a najgore je što je taman postajao prepoznat i slavan kao veliki umjetnik. Trebamo li uopće spominjati kako su ga kroz njegove 20-e gledali kao na niškorisnog klošara s odvratnim i neshvatljivim črčkarijama?

2. Reid Hoffman

hoffman

Dobro, možda Reid Hoffman ne spada u ovu kategoriju “zna ih cijeli svijet”, ali simpatični je bucko i dvojnik Petera Griffina svakako zaslužio biti na ovoj listi. Godinama se smucao od jednog do drugog otupljujućeg posla, radeći kao rob po kompanijama poput Applea i PayPala i neuspješno pokušavajući pokrenuti neki svoj internet projekt, dok napokon 2003. u svojoj 36. godini s dvojicom bivših kolega nije pokrenuo LinkedIn. Danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na oko 4,6 milijardi dolara što je sasvim dovoljno da do kraja života može raditi pizdarije koje želi, a sve zato jer nije odustajao od svog sna!

3. Mark Twain

mark

Kakva vam god bila razina školovanja, sigurno je svatko od vas pročitao barem jednu knjigu starog brke Marka Twaina, ako ništa drugo onda barem Toma Sawyera ili Huckleberrya Finna. I bome, Markiša se danas smatra jednim od najvećih pisaca laganije “tinejdžerske” književnosti, ali manje je poznato kako je svoj prvi pravi roman objavio tek sa 38 godina! Do tada je radio svakakve gluparije, poput šljake na parobrodu i smucanja s narodnom gardom, a tu i tamo bi lokalnim novinama poslao neku svoju kratku priču. Tek nakon što je te 1873. izdao The Gilded Age postaje pravi pisac i nastavlja stvarati neke od najvećih klasika svjetske književnosti!

4. J.K. Rowling

rowling

Životna priča J.K. Rowling je poznata gotovo kao njezin slavni serijal o Harryu Potteru: samohrana majka bez posla, izmučena teškom depresijom i suicidalnim mislima te u stalnom strahu od svog nasilnog bivšega, teško se borila sa teškom realnošću i gotovo se predala, ali eto… počela je smišljati, a kasnije i zapisivati neke ideje o malenom čarobnjaku i posebnoj školi u koju on ide te borbi protiv ultimativnog zla, a danas te njezine priče znamo kao multimilijarderski posao koji je u svijetu prepoznatljiviji od Biblije! Koliko je ova priča istinita, a koliko napumpana od strane publicista, ne znamo, ali činjenica jest kako je J.K. Rowling Harry Potter i Kamen mudraca objavila u 31. godini svog života!

5. Ricky Gervais

ricky

Iako postoji mnogo glumaca i glumica koji su postali slavni tek u ozbiljnijim godinama (Alan Rickman, Danny Trejo, Gene Hackman), Ricky Gervais je pravo oličenje čovjeka za kojeg nitko nije vjerovao kako će uspjeti osim njega samoga (i vjerojatno njegove žene, jer teško da bi inače ostala s njim). Ovaj je Britanac radio kao voditelj na opskurnim radijskim postajama, pokušavao isfurati nekakvu glazbenu karijeru i smucao se po svuda kao jeftini plaćenik dok mu se 1998. godine nije nasmiješila sreća te je uspio isfurati sada već kultni The Office. Karijera mu je od tada u uzlaznoj putanji, a sve je počelo u itekako zabrinjavajućoj 37. godini života. Možda je ovo samo jedan od milijun primjera koji uspiju, ali tko kaže da i bilo tko od nas ne može postići isto?

TAGOVI30 j.k.rowling mark twain ricky gervais slava trud uspjeh vincent van gogh

Komentiraj