Film i TV

I bi... POTOP!

Aside Banners

Biblijska priča o Noi postaje hollywoodski spektakl grandioznih razmjera

Piše , Objavljeno

Kada se govori o biblijskim junacima, uz glavnu trojku i njihove suvremenike, jedan od najopakijih likova je sigurno i Noa, koji napokon dobiva svoj veliki hollywoodski spektakl!

noah posterDeset je godina prošlo od Gibsonove ekranizacije Kristove Pasije, a kao i u slučaju tog filma, i Nou od prvih najava prati hrpa kontroverzi. Redatelj Darren Aronofsky (Black Swan, Rekvijem za snove), koji je i inače poznat po ekscentričnim, teškim i kompleksnim pričama, od početka je najavljivao malo drugačiji pristup klasičnoj biblijskoj pripovijetci.

Za naslovnu je ulogu odabran Russell Crowe, koji je već utjelovio junake poput Robina Hooda i Jor-Ela, te za Nou paše kao ruka u rukavicu. Filmsku će mu ženu utjeloviti zgodna oskarovka Jennifer Connelly, sinove Douglas Booth i Logan Lerman, a naći će se mjesta i za seksi Emmu Watson, te legendu Anthonyja Hopkinsa, koji će portretirati Noinog djeda Metuzalema. Ako je suditi po viđenom iz trailera, veliku će ulogu u cijeloj priči imati barbarski kralj (Ray Winston) sa svojom vojskom očajnika, u što se možete uvjeriti i sami.

Noah – trailer:

Već nakon ovoga je potpuno jasno da će se koplja oko ovoga filma lomiti još dugo nakon njegove premijere. Kiša meteora, voda koja poput zida okružuje arku i nemilice kosi živu silu, plamteći mač koji pali sve pred sobom… ne, ovo nije dječja bajka kakve smo navikli gledati oko Božića, ovo je čistokrvni hollywoodski spektakl grandioznih razmjera. Budžet je oko 150 milijuna dolara, što je dosta manje od nekih novijih mega produkcija, ali u rukama redatelja poput Aronofskog, svaki se dolar itekako dobro iskoristi.

Noah bi se u kinima trebao pojaviti 28. ožujka 2014., a potpuno ga opravdano svrstavamo u najočekivanije filmove godine. Izgleda da Pasija napokon dobiva dostojnog protivnika…

TAGOVIbiblija Darren Aronofsky film katastrofe kino hit noa pasija russell crowe spektakl

Komentiraj