Film i TV

20 godina kasnije

Aside Banners

Nostalgija za devedesetima: Najavljen reboot kultnog horora ‘Znam što si radila prošlog ljeta’

Piše , Objavljeno

Znam što si radila prošlog ljeta je daleko od vrhunskog horora, ali zajedno je s Vriskom definitivno obilježio ’90. Sada, gotovo 20 godina nakon njegova prikazivanja, vrijeme je za reboot!

i knowKada se govori o hororima 90-ih godina prošlog stoljeća, dva naslova iskaču iz mnoštva kao klasični primjer eksploatacijskog slashera: Vrisak i Znam što si radila prošlog ljeta. Istina, Vrisak je bio daleko kvalitetniji i profitabilniji film, ali ni Znam što si radila prošlog ljeta nije bio bez aduta. Prije svega, glumačku postavu su činile tadašnje velike teen zvijezde Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Freddie Prinze Jr. i Jennifer Love Hewitt, a ubojica s kukom, znan i kao Ribar, pošteno nas je isprepadao u nekoliko navrata.

Nastao po romanima Lois Duncan, Znam što si radila prošlog ljeta priča priču o četvero tinejdžera koji jedne večeri automobilom udare i usmrte neznanca, a umjesto da nesreću prijave policiji, oni odluče baciti tijelo u more i nikada više ne spomenuti nemili događaj. No godinu dana nakon nesreće počinju se događati čudne stvari, a vrag odnosi šalu kada dobiju poruku koja kaže: “Znam što si radila prošlog ljeta“. Ako vam treba mali podsjetnik na ovaj, sada već kultni horor biser, trailer će vas ekspresno vratiti gotovo 20 godina u prošlost.

I Know What You Did Last Summer  – trailer:

Nakon Još uvijek znam što si radila prošlog ljeta i Uvijek znam što si radila prošlog ljeta, dva daleko slabija nastavka, ova se priča gotovo u potpunosti iscrpila, a izgleda da su se u Sonyu, koji i dalje ima prava na romane, odlučili držati zlatnog “pravila broja 20” te za 2016. godinu najavljuju reboot originala, s gotovo istom radnjom i novim, mladim teen zvijezdama. Na scenariju već rade pisci Oculusa Mike Flanagan i Jeff Howard, a nadamo se da će uspjeti nadmašiti original… na kraju krajeva, ima tu još dosta prostora za napredak!

TAGOVI90 devedesete horor reboot znam što si radila prošlog ljeta

Komentiraj