Zabava

Aside Banners

Not Quite Hollywood: The wild untold story of Ozploitation

Vrijeme je da bacite pogled na odličan dokumentarac o zanemarenom fenomenu australskog treša, poznatijeg pod imenom ozploitation.

Piše , Objavljeno

Not Quite Hollywood

Not Quite Hollywood

Jako davno bavili smo se tematikom “grindhousea“, ali u svom pregledu potkrala nam se omaška kao i mnogim našim prethodnicima jer nismo se pozabavili genijalnim australskim trešerajem koji je godinama prolazio ispod radara svjetskog tiska.
Vrijeme je da ispravimo tu grešku i uputimo vas na odličan dokumentarac Marka Hartleya koji se prije ovog filma dokazao hvaljenim dokumentarcem “A dream within a dream:The making of ‘Picnic at Hanging Rock'”.

Not Quite Hollywood

Sada se vraća još luđi i još jebeniji jer ” Not Quite Hollywood” jednostavno ne smijete propustiti. Riječ je o sat i 40 minuta dugom vodiču kroz najveći trash koji možete zamisliti. Vrhunska kompilacija seksa, horora i nasilja koji je šokirao mase, kritičare tjerao na najbrutalnije osvrte i zabavljao prave fanove eksploatacijske kinematografije.

Redatelj filma Mark Hartley

Mad Max

Mad Max

Najveći i najpoznatiji fanovi, redatelji, glumci i poznavatelji problematike (Q. Tarantino, D. Hopper, S. Keach, J. Lee Curtis, David Eggby i mnogi drugi) izredali su u ovom dokumentarcu odajući počast dijelu australske filmske povijesti koja je stvarana sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Krokodili koji otkidaju glave, potjere, eksplozije tijela, sise, agresivna homofobija, čupavi trokuti, vukodlaci, zombiji, Mel Gibson i gorući leševi samo su dio onoga što ćete vidjeti u ovom dokumentarcu i da ne zaboravimo, sve navedeno možete vidjeti u samom foršpanu dok cijeli dokumentarac nudi preko sat vremena odlične zabave za sve ljubitelje trash kinematografije.

Prošvrljajte netom i potražite australske filmske bisere kao što su:Alvin Purple (1973), Dead end drive-in (1986), Razorback (1984), Roadgames (1981) ili Turkey Shoot (1982).

Idesh! preporuka:Moramo li uopće isticati da je naše mišljenje nepodijeljeno i iznimno pozitivno?

TAGOVIaustralija dokumentarac film grindhouse Mark Hartley Not Quite Hollywood ozploitation trash

Komentiraj