Igre

Oriđiđi alien

Aside Banners

Nova, najstrašnija do sada, Alien igra vraća stvari na početak

Piše , Objavljeno

U dosadašnjim smo naslovima vezanim uz Alien franšizu navikli na brzu i bjesomučnu akciju s hrpetinom neprijatelja i malo pravih horor elemenata, no Alien: Isolation kreće u sasvim drugom smjeru.

alien: isolation

Kada se govori o Alien filmovima, nesumnjivo je da prvi dio i dalje ostaje najkvalitetniji i najoriginalniji dio serijala, koji je u pop kulturu uveo jedno od najstrašnijih i najopasnijih čudovišta filmskih ekrana. Ubojita živina nepoznatog podrijetla i karakteristika razbucala je posadu svemirskog broda Nostromo, a njegov je pokolj preživjela jedino najveća heroina moderne kinematografije, Ellen Ripley (Sigourney Weaver). Nakon toga se otvorio cijeli jedan svijet filmova, stripova i video igara, koji i dan danas čini iznimno profitabilnu franšizu.

No u svih ovih 30 i nešto godina od kada je Alien pokorio svjetska kina, nitko nije napravio igru koja uistinu kvalitetno dočarava taj strah i beznađe situacije u kojoj vas progoni savršeni stroj za ubijanje. Svi su se orijentirali na  akcijski element kasnijih nastavaka i rokanje stotina aliena, ali daleko je to od prave horor atmosfere. Zato studio Creative Assembly (najpoznatiji po svom Total War serijalu) već tri godine radi na pravoj survival poslastici, koju biste po prvim najavama trebali igrati samo i jedino uz upaljena svjetla i sačmaricu ispod stola.

Alien: Isolation – trailer:

Alien: Isolation se tako bavi pričom Amande Ripley, kćerke slavne Ellen, koja 15 godina nakon nestanka majke dobiva vijest kako je crna kutija s Nostroma pronađena, te se nalazi na udaljenoj postaji Sevastopol. Znatiželjna kakva je, Amanda odlazi na postaju zajedno s ekipom iz Weyland-Yutanija, no ubrzo saznaju da nešto opako ne štima, te da se na ogromnom Sevastopolu nalazi nepoznati uljez… Nepoznati? Možda za Amandu, ali mi znamo da se radi o trometarskoj Xenomorph mrcini s uistinu velikim apetitom!

Zaboravite cool oružja, health packove, brzu akciju i horde aliena… ovdje vas čeka šuljanje, istraživanje, skupljanje ostataka i bijeg od jednog jedinog monstuma, a tko zna, možda ga na kraju i uspijete riješiti, Ripley style! Više o samoj igri i nekim njezinim zanimljivostima možete pogledati u kratkom intevjuu dvojice glavnih manga iz Creative Assemblya.

Alien: Isolation – intervju:

Alien: Isolation bi se na policama dućana trebala pojaviti krajem 2014. godine, a najavljena je podrška za Playstation i Xbox konzole, kao i za PC, što znači da nitko neće ostati uskraćen (ako nemate barem nešto od ovoga, ionako se ne možete smatrati gamerom). A da još i snime novi film inspiriran originalom, hajooooj… vjerojatno bismo eksplodirali od sreće!

TAGOVIalien alien: isolation horor igra igrica ripley sf survival horor

Komentiraj