Film i TV

Bill Murray je vječna faca

Aside Banners

Nova indie poslastica St. Vincent ima slatku, optimističnu priču i legendarnog Billa Murrayja

Piše , Objavljeno

Iako su nam se indie humorne dramice već polagano popele navrh glave, St. Vincent ima nekoliko iznimno snažnih aduta, među kojima se definitivno ističe Bill Murray.

bill murray

Kao i svaki glumac, i Bill Murray je imao svoje uspone i padove, ali se danas gotovo jednoglasno smatra istinskom filmskom veličinom i legendom koja obično podiže bilo koji film za barem dvije oktave. Neobično je stoga što Bill u zadnje vrijeme baš i ne glumi previše, a kada to i radi, uglavnom su u pitanju neke manje, sporedne uloge ili cameo nastupi. Stoga je još čudnije kako je bez imalo frke odlučio prihvatiti ulogu u prvom dugometražnom filmu scenarista, redatelja i producenta Theodorea Melfija, simpatičnoj indie dramediji St. Vincent.

Melfiju su se očigledno poklopile zvijezde, jer je za film osim Murraya osigurao i neka druga, iznimno jaka hollywoodska imena, poput Melisse McCarthy, Naomi Watts, Chrisa O’Dowda i Terrencea Howarda, a izgleda da je i mali Jaeden Lieberher odigrao fantastičnu ulogu. Sve u svemu, iako se čini kao gotovo svaki sličan indie projekt, iz svega bi moglo ispasti nešto uistinu kvalitetno.

St. Vincent – trailer:

Film prati malenog Olivera (Jaeden Lieberher) i njegovu majku Maggie (Melisse McCarthy), koji se doseljavaju u novi kvart, te ubrzo upoznaju svog prvog susjeda: čangrizavog, prostog, alkoholu i kocki sklonog umirovljenika St. Vincenta (Bill Murray). Budući da se starac nalazi u nekim financijskim problemima, pristaje biti “dadilja” malom Oliveru, a iako je ispočetka prilično rezerviran, s vremenom se povezuje s klincem i uči ga neke važne životne lekcije. Indie klasika!

Film u američka kina dolazi već 24. kolovoza, a kako naši distributeri nisu pretjerano skloni ovakvim naslovima, sumnjamo da će igrati i kod nas. A ništa, ima i drugih načina kako ga pogledati…

TAGOVIbill murray dramedija indie indie drama melissa mccarthy st. vincent

Komentiraj