Zabava

Ima i u tome nešto...

Aside Banners

Nova luda ‘Game of Thrones’ teorija o Jonu Snowu nam daje nadu u happy end

Piše , Objavljeno

Još uvijek nismo potpuno preboljeli ono što se dogodilo u posljednjoj epizodi pete sezone Game of Thronesa, ali ako ćemo vjerovati fanovima i njihovim nategnutim teorijama, možda nije sve tako crno!

jon snowAko još uvijek niste uhvatili vremena ili volje za pogledati posljednju sezonu Game of Thronesa, možda bi bilo najbolje da jednostavno preskočite ovaj članak, a ako jeste, nemamo vam što puno reći u ovom uvodniku. Jona Snowa su izboli kao zadnje pseto i ostavili ga da iskrvari u prljavom snijegu Castle Blacka i to je sve što trebamo znati. Naravno, fanovi su ostali šokirani jer im je George R.R. Martin ubio jednog od svega par preostalih pozitivaca, a vrlo su brzo krenule razne teorije kojima bi Jonova smrt bila pretvorena tek u tranziciju za nešto daleko više i bolje. Kao Gandalf i Luke Skywalker, niti Snow nije stvarno mrtav i nikada neće biti mrtav, a kako biste se uvjerili u to treba stvarno jaaaaaaako dobro čitati između redaka!

gotIako tih teorija ima na desetke, ovih dana maha uzima jedna sasvim nova verzija koja uopće nije toliko nemoguća… štoviše! Sve kreće od općeg vjerovanja fanova u jednadžbu R + L = J, što za nas laike znači da su se Rheagar Targaryen i Lyanna Stark spanđali, a ona je devet mjeseci nakon toga rodila malog Jona Snowa. Nova teorija ovoj jednadžbi dodaje još jednog člana, pa ona sada izgleda ovako: R + L = J + M, gdje M označava Jonovu sestru Meeru Reed (ona cura koja prati malog Brana). Znači, imamo Luke i Leia šprehu, gdje oba djeteta posjeduju tu neku sudbinsku silu, a jedno od njih (vjerojatno Jon) će na kraju postati Azor Ahai iliti jedini čovjek (ili što će već postati jednom kada uskrsne) sposoban uništiti bijele zombije, hodače i ostalu bagru.

R + L = J – teorija:

Gornji video objašnjava ovu stariju teoriju, a evo i pisanog dodatka. Dakle, bila je tamo davno neka bitka kod Tower of Joya u kojoj je Lyanna Stark spašena, a jedini koji su preživjeli su bili Ned Stark i Howland Reed. Lyanna je ubrzo rodila blizance, a kako bi ih zaštitila, jedno je dala Howlandu, a drugo je zadržao Ned. Sve je ostalo povijest, a nama predstoji sačekati šestu sezonu koja bi navodno trebala sadržavati dokaze i kadrove koji potvrđuju sva ova nagađanja. Tko zna, možda je upravo ova teorija ona koja će se na kraju pokazati točnom, a u svakom se slučaju nadamo kako će mali Jon na kraju dobiti mnogo bolji kraj nego što je zaslužio!

TAGOVIfanovi Game of Thrones George R.R. MArtin Igra prijestolja jon snow teorija

Komentiraj