Film i TV

Shyamalan - pokušaj 72.

Aside Banners

Nova serija M. Night Shyamalana izgleda kao pravi nasljednik kultnog Twin Peaksa

Piše , Objavljeno

M. Night Shyamalan stvarno treba pobjedu, pa nakon nekoliko filmskih katastrofa sreću traži na malim ekranima. Izgleda da bi sa serijom Wayward Pines napokon mogao uspjeti!

wayward pines

Od kada je majstorski složio Šesto čulo, karijera M. Night Shyamalana u strelovitom je padu, tako da trenutno u Hollywoodu nema mnogo ljudu koji su mu spremni dati neke malo veće pare za snimanje novog filma. Ipak, stari Šamalan još uvijek ima par aseva u rukavu, pa mu s produkcijske strane ide poprilično dobro, a sada se odlučio baciti i na televizijske serije. Hvala bogu, vidimo da se na tom području u zadnje vrijeme da itekako dobro zaraditi…

Prvi je pokušaj mistični triler Wayward Pines, čijih je deset epizoda prve sezone upravo ovih dana otkupila TV mreža Fox. Serija je temeljena romanu Pines književnika Blakea Croucha (naravno, niti ne sumnjamo da se radi o bestseleru) , a od samih se početaka uspoređuje s kultnim Twin Peaksom i jednim britanskim klasikom iz 60-ih godina prošlog stoljeća, krimićem The Prisoner. Nakon odgledanog prvog trailera jasno je da Wayward Pines inspiraciju vuće iz oba naslova, a koliko je to dobro ili loše, možete procijeniti sami.

The Wayward Pines – trailer:

Priča se vrti oko agenta Tajne službe Ethana Burkea (Matt Dillon), koji odlazi u idilični gradić Wayward Pines u saveznoj državi Idaho kako bi pronašao dvoje nestalih kolega, među kojima je i njegova bivša ljubavnica (Carla Gugino). Ethan ubrzo shvaća da stvari nisu niti približno takve kakvima se čine na prvi pogled, te da postoji vrlo velika mogućnost da nikada neće izaći iz tog gradića… Naravno, neće mirno gledati dok mu stanovnici Wayward Pinesa polagano ispiru mozak, no pitanje je može li se sam oduprijeti cijelom jednom pomahnitalom gradiću?!

carla-gugino

Uz Dillona kao glavnu zvijezdu (čovjek puca na ono što su Matthew McConaughey, Kevin Spacey i ostatak ekipe postigli glumeći u serijama unazad par godina), Wayward Pines će svojim facama počastiti još neki slavni glumci, poput Terrenca Howarda, Melisse Leo i Juliette Lewis. Ako ste se pak pobojali da će Shyamalan svojom potrebom za najluđim raspletima i korištenjem niskokvalitetnih specijalnih efekata uništiti i ovaj projekt, nema brige, jer osim režije pilota i titule producenta, ostatak ga ekipe drži podalje od svih kreativnih detalja. Za to se brine tvorac serije i njezin showrunner Chad Hodge, a imamo li novi hit ili tek još jedan shit, vidjeti ćemo tek iduće godine

TAGOVIm. night shyamalan misterija serija triler twin peaks wayward pines

Komentiraj