Film i TV

Prava makljaža

Aside Banners

Nova sezona ‘Game of Thronesa’ će imati najveću ikada viđenu bitku u jednoj TV seriji

Piše , Objavljeno

Navikli smo da Game of Thrones pomiče granice provokativnosti, a sada bi ova serija mogla pomaknuti i neke granice produkcije!

bitka 1Svaka nova sezona Game of Thronesa je poslastica koju željnu očekujemo, ne toliko zbog same priče (koja je solidna, ali ima previše praznog hoda i slijepih ulica) već zbog onih par trenutaka iznenađujućih smrti, nevjerojatnih obrata i fantastičnih lineova zbog kojih željno čekamo svaki novi travanj. Producenti i showrunneri serije Bryan Cogman, Dan Weiss i David Benioff su tako skužili da u priču moraju uvesti nešto novo kako bi zadržali interes gledatelja i izazvali njihovo divljenje, a činjenica da serija sada debelo šiša same knjige Georgea R.R. Martina (šesta sezona će tako biti prva koja ide prije samih knjiga) im je dala malo više slobodnog prostora.

Zato nam donose najveću scenu bitke koju je Game of Thrones do sada vidio, a optimistične tvrdnje idu toliko daleko da ju prozivaju najvećom bitkom ikada viđenom u nekoj TV seriji. Morati će tako “pobijediti” uistinu impresivne prizore iz Band of Brothersa i Pacifica, a često se u toj kategoriji spominju i Rome i Spartacus. Ipak, potonje dvije seriju su imale stotinjak statista koji su bili viđeni, dok su ostatak bili CGI likovi. Game of Thrones bi pak trebao ići oldskul pristupom i s dvije strane postaviti prave vojske od po nekoliko stotina vojnika koje se rokaju u pravoj epskoj makljaži.

bitka 2

Game of Thrones je već imao par impresivnih scena bitaka, poput napada na dvorac u drugoj sezoni (Blackwater), bitke za Castle Black u četvrtoj sezoni i pokolja nemrtvih u petoj sezoni (Hardhome), ali ovo bi trebalo uvelike nadmašiti sve što smo do sada vidjeli. Tu je epizodu režirao Miguel Sapochnik koji stoji i iza Hardhomea, pa vjerujemo da je materijal u dobrim rukama. Snimanje te bitke je trajalo punih mjesec dana, sa hrpom statista, konjanika i prave makljaže, onakve gdje se kamera ne boji zaroniti duboko među fajtere i gledati izbliza kako se to bori u Westerosu. I ne, ne želimo uopće znati koje su to suprotstavljene… želimo da ovo bude pravo epsko krvavo iznenađenje! 24. travnja je toliko blizu i toliko daleko.

TAGOVIbitka borba CGI epsko Game of Thrones GOT Igra prijestolja rat

Komentiraj