Zabava

Hannibalov otac

Banner 300

Nova ‘Star Trek’ serija je dobila showrunnera, a zbog njegovog su nam imena naglo porasli apetiti

Piše , Objavljeno

Lagano smo se uznemirili kada smo saznali kako će se snimati nova Star Trek serija, a sada kada smo saznali tko će sve voditi, prelazimo u mod očekivanja!

bryanKoliko god to priželjkivali, svaka vijest o nekom remakeu filma ili nastavku snimanja serije koju smo obožavali u mladosti u nama izaziva nemir, jer smo se već toliko puta opekli da sada pušemo i na hladno. Isti se i dogodilo kada smo nedavno saznali kako će se snimati nove epizode Star Trek serije, što nam nakon trailera za najnoviji film uopće nije sjelo kako spada. Previše je tu faktora koji bi mogli krenuti po krivu pa smo se rađe strpili da saznamo tko će biti showrunner jer je to uglavnom najbolji pokazatelj u kojem će smjeru ići cijela stvar. Na sreću, ovo bi čak i moglo uspjeti!

 

Seriju će tako u kreativnom smislu voditi Bryan Fuller, čovjek koji je stvorio jako dobre projekte poput Hannibala, Pushing Daisies i Wonderfalls, a kredibilitet za rad na najboljem televizijskom SF serijalu svih vremena mu daje i činjenica kako je pisao neke epizode za Deep Space Nine i Voyager. To znači kako je itekako dobro upoznat sa tim univerzumom i ima sav kanon u malom prstu, te će znati kako zadovoljiti čak i one najzahtjevnije trekkije. Evo što je kapetan novog Star Trek broda rekao nakon svog službenog “imenovanja”:

Moje prvo iskustvo sa Star Trekom je bilo kada je moj stariji brat ugasio svjetla i počeo letjeti svojim modelom klingonskog bojnog broda klase D7 mračnim hodnicima naše kuće. Nisam pogledao niti jedan kadar serije, a Star Trek je razbuktao moju maštu. Bez pretjerivanja, stvaranje sasvim nove Star Trek serije zajedno s Alexom Kurtzmanom i hrabri odlazak tamo gdje niti jedan Star Trek još nije otišao je ostvarenje svih mojih snova.

Naravno, Fuller nije zaboravio spomenuti čovjeka koji mu je praktički i dao posao, Alexa Kurtzmana, scenarista novih Star Trek filmova i producenta nadolazeće serije. I sam je Kurtzman imao za reći par riječi o svojem novom showrunneru:

Vraćanje Star Treka na male ekrane je povratak njegovim korijenima, a godinama su ti korijeni cvali pod brižnom Bryanovom rukom. Njegovo enciklopedijsko znanje Star Trek kanona nadmašuje jedino ljubav prema optimističnoj viziji budućnosti Genea Roddenberrya, viziji koja nas vodi k istraživanju čudnovatih novih svjetova.

Nakon ovakvih riječi, stvarno se moramo složiti kako se čini da se sprema nešto uistinu kvalitetno. Samo neka se oni što više vrate korijenima i mi zadovoljni! Ostali detalji o samoj seriji za sada nisu poznati, osim da će se emitirati na TV postaji CBS te ju možemo očekivati negdje u prvoj polovici 2017. godine, taman negdje oko službene 50. godišnjice toliko nam drage franšize. Nadamo se kako će poklon za ovaj jubilej biti dostojan!

TAGOVIAlex Kurtzman bryan fuller hannibal serija showrunner star trek trekkie

Komentiraj