Zabava

Svi vole Dosjee X

Aside Banners

Nove epizode ‘Dosjea X’ ruše rekorde, možemo li se nadati još jednoj sezoni?

Piše , Objavljeno

Bilo je onih među nama koji su novu sezonu Dosjea X iščekivali kao najveći TV događaj godine, a izgleda kako je takvih bilo itekako mnogo!

x-files 1Povratak FBI agenata Muldera i Scully na male ekrane je izazvao uistinu mnogo pozornosti, prvenstveno jer se radi o jednoj od onih kultnih serija na kojima su mnogi od nas odrastali, a kojih smo se zaželjeli nakon 14 godina stanke. Fox je Chrisu Carteru dao šest epizoda da pokaže jesu li The X-Files još uvijek vrijedni pažnje i je li revival ove serije moguć, a iako su prve dvije epizode bile u najboljem slučaju loše, treća je pokazala kako tu još uvijek ima itekako mnogo mjesta za nešto kvalitetno. Sve je to ipak nevažno kada u priču upadne gledanost, koja može pokopati dobru seriju ili na životu održati neko smeće.

A kada govorimo o Dosjeima X, izgleda kako im se dobro piše! Prvu je epizodu tako pogledalo čak 16 milijuna gledatelja na dan prikazivanja (24. siječnja), a kada se uračuna i brojka sa raznih snimalica, dođe se do impresivnih 20 milijuna! Druga je epizoda idući dan privukla 10 milijuna gledatelja, što je primjerice duplo više od Gothama. Brojke na stranom tržištu su još impresivnije, tako da Fox procjenjuje kako je diljem svijeta dvije epizode nove sezone pogledalo ukupno 50 milijuna gledatelja, s time da ona još uvijek nije krenula s prikazivanjem na tržištima poput Ujedinjenog Kraljevstva i Australije.

x-files

Kako će sve ovo utjecati na budućnost serijala teško je predvidjeti, ali očigledno je kako interes javnosti postoji, a dokle je god tome tako, postoji i mogućnost nastavka snimanja. Već se neko vrijeme nagađa kako bi Fox mogao pokušati isfurati nekakav spinoff, ali kako David Duchovny i Gillian Anderson nisu nešto pretjerano angažirani na drugim projektima, nije toliko nevjerojatno očekivati i nove nastavke. Iako nisu niti približno ispunili naša očekivanja, nadamo se kako će dobiti još jednu priliku i ovog se puta baciti na pravu kompletnu sezonu!

TAGOVIchris carter David Duchovny dosjei X fox Gillian Anderson the x-files

Komentiraj