Zabava

Aside Banners

Nove igre u 2008.

Nastavljamo s uzbudljivom pričom o obmani, skrivenim namjerama, đavoljoj krljušti i podvizima junaka u službi kraljice... To jest, pričamo o novim igrama.

Piše , Objavljeno

Priča se nastavlja u revijalnom tonu, a na vama je da izaberete svog favorita. Provjerite i prethodni nastavak u kojem smo najavili WorldShift, Brothers In Arms:Hell’s Highway, Saints Row 2, Command & Conquer:Red Alert 3, Far Cry 2 i Pro Evolution Soccer 2009 kojeg smo u međuvremenu i odigrali.

Dead Space

Dead Space

Dead Space

O čemu je riječ: Riječ je akcijskoj avanturi s elementima horora. Ako bi trebali baciti neku usporedbu, mogli bi reći da se radi o kombinaciji Half-Lifea i Gears of Wara, ali ne bi išli u neke posebne usporedbe. U ulozi ste Isaaca Clarkea, inženjera koji na obavljanju rutinske misije nailazi na rasu opakih Necromorpha koji su preuzeli rudarsku stanicu.

Dead Space

Dead Space

Warren Ellis, poznati britanski stripaš i pisac stoji iza priče, a Electronic Arts dovoljna je preporuka za sve one koji su se pitali “oćel’ ovo ličit čemu?” Ovog puta akcija će poprimiti zanimljiv tijek jer morat ćete pripaziti na gravitaciju koja će predstavljati posebnu prepreku na koju do sada nismo obraćali osobitu pažnju. Sve u svemu, smrdi na kvalitetu.

Zašto igrati: Nedostaje nam igara ovog tipa pa očekujemo da će naslov popuniti prazninu.
Zašto ne: Stvari bi mogle krenuti pogrešnim smjerom.

Proizvođač: Electronic Arts Redwood Shores
Datum izlaska: listopad 2008.

Cryostasis:Sleep Of Reason

Cryostasis:Sleep Of Reason

Cryostasis:Sleep Of Reason

O čemu je riječ: Godina je 1968. i vi ste meteorolog Alexander Nesterov koji se nalazi zarobljen u stanici “Pole 21” na Sjevernom Polu. Stvari bi bile sasvim pristojne kada u jednom trenutku ne bi pošle u kurac. Naime, bića na obližnjem ledolomcu poprimaju čudnovat oblik i tjeraju glavnog protagonistu da se bori za vlastiti život.

Cryostasis:Sleep Of Reason

Cryostasis:Sleep Of Reason

Autori obećaju odličnu priču, potpuno novi tip igre utjelovljen u nečem što se naziva “Mental-Echo” i tjera vas da ulazite u sjećanja protivnika i suboraca, te odlično grafičko zaleđe koje počiva na korištenju inovativnog enginea pod imenom AtomsFear 2.0. Action-Forms je ukrajinska ekipa programera koji iza sebe nemaju bogznakakve naslove, ali ne valja brzati jer “The Witcher” je pokazao da čak i nepoznati programeri mogu izroditi dobru igru.

Zašto igrati: Zato jer pričom i nekim obećanjima proizvođača predstavlja naslov koji očekujemo.
Zašto ne: Zato jer obećanja vrlo često znaju biti najobičnije lupetanje likova koji vam žele uvaljati muda pod japanske loptice za smirenje.

Proizvođač: Action-Forms
Datum izlaska: listopad 2008.

Call of Duty:World At War

Call of Duty

Call of Duty

O čemu je riječ: Call of Duty je vjerojatno jedini FPS koji ove godine uistinu nestrpljivo očekujemo. Ravnajući se prema svemu što nam je CoD pružio svih ovih godina, unaprijed vam obećavamo da će igra biti jebena i da vjerojatno govorimo o najboljem šuteru godine. Toliko o tome.

Call of Duty:World At War

Call of Duty:World At War

Ponovno se vraćamo u Drugi svjetski rat, ali ovog puta u ulozi marinaca u Japanu i Rusa u Berlinu. Neki bi se mogli požaliti na ponovno drkanje po jednom te istom, ali nekako bi baš voljeli vidjeti drugi svjetski rat u poboljšanom engineu koji je Modern Warfare učinio najboljim FPS-om u povijesti. Japanci izlijeću iz svake jame i nema mira za vaše živce. Meci lete i smrt se osjeća u zraku. Da je Hemingway živ, čak ni on ne bi rekao zbogom oružju nakon ove igre.
A kad znamo da nenadjebivi Gary Oldman daje glas jednom od likova, stvari dobivaju potpuno novu dimenziju. Da ne zaboravimo, i Kiefer Sutherland je u igri.

Zašto igrati: Eto, zato!
Zašto ne: Nema te sile koja će nas natjerati da ovo propustimo.

Proizvođač: Treyarch/Activision
Datum izlaska:11. studenog 2008.

Need For Speed:Undercover

Need For Speed:Undercover

Need For Speed:Undercover

O čemu je riječ: Need For Speed već je godinama sinonim za odličnu vozačku zabavu. Doduše, u tome uspijevaju s većim ili manjim uspjehom, ali generalno su nedostižni po pitanju arkadnog tipa vožnje. Priče su oduvijek Fast & Furious tip seljaštva, ali s tim nemamo većih problema jer i mi volimo po cijele dane laštiti svoje pile, turirati u blizini žena, ugrađivati nitro i rolati na alu felgama ko pravi jazavci.

Need For Speed:Undercover

Need For Speed:Undercover

Priča je ponovno neko “bla bla” sranje i ovog ste puta murjak koji pokušava raskrinkati kriminalnu organizaciju povezanu s street racerima… Koga uopće briga? Poučeni iskustvima metiljavog “Pro Streeta” proizvođači obećaju daleko bolju igru koja neće biti smeće. Nadamo se samo da će se obećanja držati. Soundtrack još uvijek nije poznat.

Zašto igrati: Zato jer NFS uz “Flatout” predstavlja jedinu dobru arkadnu vožnju u gamerskom svijetu.
Zašto ne: Zato jer bi mogli dobiti još jedan “Pro Street”.

Proizvođač:Electronic Arts Black Box
Datum izlaska:17. studenog 2008.

Prince Of Persia IV

Prince Of Persia IV

Prince Of Persia IV

O čemu je riječ: Prince je iznimno popularna igra još od vremena komodoraca, a popularizacijom konzola pretvorila se u jednu od najboljih akcijskih avantura dostupnih gejmeru. Čak štoviše, igra je postala toliko popularna da je Hollywood odlučio snimiti i film u kojem se pojavljuje Jake “Brokeback” Gyllenhall.

Prince Of Persia IV

Prince Of Persia IV

Iako se po pitanju samog gameplaya ne mijenja ništa posebno, oduševili smo se novim grafičkim uređenjem koji podsjeća na crteže iz stripova i daje neku novu, umjetničku dimenziju cjelokupnom projektu koji se pri samom vrhu Ubisoftove liste naslova u koji ulažu poseban trud. A ako se Ubisoft trudi, budite sigurni da naslov neće biti neko jadnjikavo sranje o kojem nećemo pričati. Naravno, ono što vam unaprijed moramo savjetovati jest nabavljanje gamepada bez kojeg ćete muku mučiti s brojnim kontrolama.
Igra će se bazirati na poprilično modificiranom engineu koji je pokretao “Assassin’s Creed”.

Zašto igrati: Ako morate izabrati akcijsku avanturu, Ubisoft se dokazao kao pravi izbor.
Zašto ne: Jedino ako netko odluči kombinirati PoP i Brokeback Mountain.

Proizvođač: Ubisoft Montreal
Datum izlaska: 12. prosinca 2008.

Damnation

Damnation

Damnation

O čemu je riječ: Nakon američkog građanskog rata bogati industrijalci zbog profita pokušavaju srediti obje zaraćene strane, a na vama je da im stanete na kraj. U kratkim crtama, ovo je premisa ove akcijske avanture koju ćemo odigrati krajem ove godine.

Damnation

Damnation

Autori tvrde da će igra u žanr unijeti toliko noviteta da će vam ispasti oči i uvenuti duša. Oke, seremo, ali raspričali su se kao da se radi o novom dolasku Isusa. Ono što smo imali prilike vidjeti jest da nas pomalo podsjeća na Gears of War, a GoW smo voljeli.
Sve u svemu, dobro izgleda a glavni nas lik podsjeća na Clinta Eastwooda, što je dovoljno za nas.

Zašto igrati: Zato jer se u igrama rijetko kada imate prilike sukobljavati s industrijalcima. Koncept je dovoljno sulud pa postoji mogućnost da sve zajedno profunkcionira.
Zašto ne: Codemasters ga često zna usrati.

Proizvođač: Blue Omega Ent./Codemasters
Datum izlaska: Kraj godine.

TAGOVIcall of duty Cryostasis Damnation Dead Space ea igre need for speed prince of persia pro evolution soccer Sleep Of Reason the witcher undercover World At War

Komentiraj