Zabava

Aside Banners

Nove igre u 2008. godini (3)

Bit će ovo prokleto doba godina u svijetu računalnih igara. I treći nastavak našeg pregleda to potvrđuje.

Piše , Objavljeno

Stigli smo i do trećeg i zadnjeg nastavka pregleda igraćih naslova koji će se pojavljivati na tržištu tijekom ove godine. Ako ste koji slučajem propustili pročitati, prvi nastavak čitajte ovdje, a drugi ovdje.

Splinter Cell – Conviction

Splinter Cell – Conviction

Splinter Cell – Conviction

što je to: Proizvođači su svoj proizvod definirali kao “modernu akcijsku avanturu”, a mi upoznati sa ranijim radovima ove ekipe, znamo da ime Splinter Cell / Sam Fisher stoji za “jebeno dobru zabavu”. Ovaj put, više akcije, manje šuljanja, a proizvođači su uložili toliko vremena da što vjernije prenesu pokrete tijela i interakciju sa okolinom da ne možemo ništa dugo nego vjerovati da će igra biti bomba.

Čije je to:
UbiSoft Montreal
Čemu to naliči: Metal Gear Solid, Hitman…
Kada će to: samo što nije

Tom Clancy’s EndWar

Tom Clancy's EndWar

Tom Clancy’s EndWar

što je to:Nova generacija RTS-a, što god to značilo. Novotarije uključuju potpunu modifikaciju svake pojedine jedinice od kojih svaka ima preko 150 unikatnih nadogradnji. Moramo priznati kako nas je samo ovaj detalj zaintrigirao, no i dalje se pitamo hoće li to biti igrivo ili će nas zatrpati novim i nerazumljivim načinom igre. Treći svjetski rat je pred vratima.

Čije je to:Ubisoft Shangai
Čemu to naliči: Više-manje svakom drugom RTS-u. što je dobro.
Kada će to: evo, svaki tren

Far Cry 2

Far Cry 2

Far Cry 2

što je to: Ako dosad niste čuli za Crytek ili Far Cry vjerojatno niste baš neki igrač.
Ovaj put naš “seljoberasti” junak seli u Afriku, i ako je suditi prema Crysisu, imat ćemo opaku igretinu koja će isisati zadnji dukat iz dedine škrinje jer morat ćemo kupiti grafičku, RAM, procesor, matičnu…

Čije je to: Crytek
Čemu to naliči:Crysis
Kada će to: na ljeto

Prototype

Prototype

Prototype

što je to: Nalazite se u ulozi kanibala / kameleona / vladinog projekta / shape-shiftera koji raspolaže i telekinetičkim sposobnostima. Glavinjate New Yorkom u potrazi za… Nečim!
Zar je uopće bitno kada lik kojeg vodite obožava žderati ljude??!? Ova akcijska avantura zaista obećava, a anti-junak dodaje onaj nasušno potrebni začin ovom impresivnom naslovu.

Čije je to: Sierra/Radical Entertainment
Čemu to naliči: GTA, Hitman…
Kada će to: s prvim cvrčcima

The Club

The Club

The Club

što je to: Nakon što smo odgledali sve trailere, zaključili smo kako je riječ o high-tech pucačini iz trećeg lica sa odličnim old-skul štimungom koji nas je automatski vratio u djetinjstvo. Macho junaci, svaki sa različitim karakteristikama, pokušavaju preživjeti “smrtonosnu igru” još tajnovitijeg “Kluba”. K’o stvoreno za automate! S nestrpljenjem očekujemo.
Čije je to:Sega/Bizarre Creations

Čemu to naliči: Gears of War…
Kada će to: 19. veljače 2008.

Spore

Spore

Spore

što je to: U masi grafičkih čudovišta, na kraju smo se ipak odlučili za Spore. Kao prvo, iza igre stoji glavonja Will Wright koji je stvorio SimCity i Simse koji ne samo da su revolucija u svijetu igara već se i prodaju k’o lude. Kao drugo, radi se o simulaciji života koju započinjete kao jednostanični organizam da bi završili kao superiorno biće nalik božanstvu. Kao treće, igri se pridružio i Soren Johnson, autor Civilizationa IV. Teško je predvidjeti koliku će ova igra revolucija predstavljati, ali jedno je sigurno… Netko će u džep pospremiti još puno milijuna.

Čije je to: EA Games/Maxis
Čemu to naliči: Ničemu
Kada će to: Do lipnja

Prvi nastavak >>

Drugi nastavak >>

TAGOVIconviction crytek ea endwar far cry igre prototype splinter cell spore the club tom clancy ubisoft Will Wright

Komentiraj