Zabava

Aside Banners

Nove TV serije – ljeto / jesen 2008.

Nikad dovoljno misterija, žena, seksa i policijskih serija. Predstavljamo nove TV serije, kolekcija ljeto - jesen 2008.

Piše , Objavljeno

Fringe (FOX)

Fringe

Fringe

J. J. Abhrams ponovno jaše! Lost ga nije umorio, našao se sa starom ekipom, Robertom Orcijem i Alexom Kurtzmanom, s kojima je radio na Aliasu i Star Treku, i krenuli su u produkciju nove serije. Fringe, najavljuju, na granici je između X Filesa i Zone sumraka.

Radnju nose znanstvenik dr. Walter Bishop (John Noble), njegov sin Peter Bishop (Joshua Jackson) i FBI-eva agentica Olivia Dunham (Anna Torv).

Deset milijuna dolara težak pilot ove serije uvodi nas u radnju koja će se vjerojatno rasplitati kroz gomilu sezona u dobr poznatom J. J. stilu. U avionu koji leti iz Njemačke za US of A, putnik se namjerno zarazi nepoznatim virusom koji pobije sve putnike i čitavu posadu. Skupina FBI-evih agenata predvođena Olivijom istražuje misteriozne smrti, ali pomoći im može jedino dr. Bishop, pomalo nepouzdan izvor informacija budući da je zadnjih dvajst godina proveo u munjari. Njegov sin Peter pomaže agentima da komuniciraju s ludim znanstvenikom, kojeg scenarij karakterizira kao “kombinaciju Einsteina i Frankesteina.”

Scenaristi:J.J. Abrams, Robert Orci, Alex Kurtzman
Redatelj:Alex Graves
Cast:Anna Torv, John Noble, Joshua Jackson, Lance Reddick, Kirk Acevedo, Mark Valley…
Kreće:26. kolovoza

Fringe trailer

Big Love (HBO)

Big Love

Big Love

Oduvijek si težio poligamiji? Briješ da je više bolje? Prije nego li izvučeš vizu, preseliš se u Utah i nađeš dve – tri očajnice koje će s tobom u životnu zajednicu, pogledaj ovu seriju. Život ove neobične obitelji gledatelji u Americi prate već dvije sezone, a treća se upravo prikazuje.

Bill Henricsson (Bill Paxton) glava je moderne mormonske obitelji, a tri kuta kuće drže njegove tri žene:Barbara (Jeanne Tripplehorn), Nicki Grant (Chloë Sevigny) i Margene Heffman (Ginnifer Goodwin), a tu je i njihovo sedmero djece. Ovo nije samo još jedna serija o obiteljima iz američkog predgrađa, a i sasvim je jasno zašto. Bill se sve teže nosi s tri žene, tri kućanstva, (sasvim razumljivim) nedostatkom potencije, dugovima, poslom…

Scenaristi:Mark V. Olsen i Will Scheffer
Redatelj:do sada, njih desetak, pa i Mark V. Olsen, Will Scheffer, Tom Hanks, Gary Goetzman
Cast:Bill Paxton, Jeanne Tripplehorn, Chloë Sevigny, Ginnifer Goodwin, Amanda Seyfried, Douglas Smith…
Kreće:krenulo, gledajte na HBO

Big Love

Swingtown (CBS)

Swingtown

Swingtown

MI smo od susjeda eventualno posuđivali francuski ključ, ali nije nam ni palo na pamet posuditi njegovu suprugu. Doduše, ne bi niti da nam se ponudila… nije bitno. Uglavnom, nakon poligamije idemo na swinganje.

Swingtown opisuje sedamdesete godine i (ponovno) fina američka predgrađa. U doba seksualne revolucije, nisu samo hipiji bili skloni “slobodnoj ljubavi”, tu modu pokupila je i gornja srednja klasa koja je osmislila “party s ključevima”, preteču dobrih, starih swingerskih tuluma.

Susan (Molly Parker) i Bruce Miller (Jack Davenport) sa svojom obitelji sele se u predgrađe Chicaga, očekujući mir, sigurnost i ljubazne susjede. Pojma nisu imali koliko daleko ta susjedska ljubaznost može otići, dok nisu navratili na “jedno piće”

Producent:Mike Kelley

Cast:Jack Davenport, Molly Parker, Grant Show, Lana Parrilla, Miriam Shor, Josh Hopkins
Kreće:5. lipnja

Swingtown

In Plain Sight (USA Network)

In Plain Sight

In Plain Sight

U cijelom, naizgled neprekidnom nizu policijskih, federalnih i inih serija, producenti ove skontali su da još nitko nije napravio seriju o federalnom programu zaštite svjedoka, pa su je, eto, oni usnimili. I tako, dok čekamo da policijske serije izađu iz mode (jea, rajt!), pogledajmo o čemu se tu radi.

Mary Shannon (Mary McCormack) zgodna je pripadnica federalnih U.S. Marshalla, iliti šerifa. Njezin kolega, pazi ironije, zove se Marshall Mann (Fred Weller). Njihov posao je stvaranje novog identiteta i života onima koji su se odlučili cinkati kriminalce. Često se radi o kriminalcima koji su okrenuli leđa svojim partnerima, ali ponekad je riječ o “običnim” ljudima kojima se život okreće naglavačke.

Ofkors, tu je i Maryin privatni život, odnosno nezaposlena i o njoj ovisna majka (Lesley Ann Warren) i sestra Brandi (Nicole Hiltz) koja je sklona delikvenciji. Njezina obitelj ne smije znati koji je zapravo njezin posao, a to, pokazat će se, nije nimalo jednostavan zadatak.

Scenarist:David Maples

Redatelj:Mark Piznarski
Cast:Mary McCormack, Fred Weller, Lesley Ann Warren, Nicole Hiltz, Paul Ben-Victor, Cristian de la Fuente, Todd Williams…
Kreće:1. lipnja

In Plain Sight

TAGOVIbig love cbs fringe hbo in plain sight lost nove serije serije swingtown televizija tv usa network

Komentiraj