Zabava

Od sada i na četiri kotača

Aside Banners

Novi će Ghost Rider motor zamijeniti automobilom

Piše , Objavljeno

Neki će reći svetogrđe, drugi će pak reći da je to obična marketinška glupost, a treći u svemu vide priliku za osvježenje serijala. Bilo kako bilo, Ghost Rider dobiva auto!

ghost rider

Iako je kod nas uglavnom poznat kroz katastrofalno loše ekranizacije s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi, Ghost Rider je jedan od omiljenih junaka ljubitelja stripa. Marvel ga je uveo 1972. godine, a od onda se pojavio u nekoliko inkarnacija i serijala, od kojih je svima zajedničko bilo da su pratili antijunake zaposjednute “Duhom osvete”, te njihovu borbu protiv kriminala, vožnju na “paklenom” motoru i prepoznatljive plamteće lubanje. Sada je pak vrijeme da se serijal malo osvježi tako da će novi Ghost Rider biti mladi Robbie Reyes, koji će motor zamijeniti klasičnim američkim muscle carom, Dodge Chargerom.

ghost rider

Pisac Felipe Smith i crtač Tradd Moore najavili su tako poprilično drugačiju priču od one na koju smo navikli, a Smith je tom prilikom za CBR izjavio: “Naš Novi Ghost Rider je, kako i sam naslov sugerira, potpuno novi lik: Robbie Reyes. Robbie je srednjoškolski maturant iz Istočnog Los Angelesa, kratkog fitilja i s mnogo ljubavi prema elektronskoj glazbi i svime što pogoni motor. U usporedbi s prijašnjim Ghost Riderima, on je mlad i neiskusan; ali njegov žestok odgoj na ulicama grada, opće nepovjerenje prema većini ljudi i ozbiljno gađenje prema nasilnoj okolini čine ga savršenim domaćinom za “Duha osvete”!

ghost rider

Jasno je dakle da Marvel želi ovoga junaka približiti malo mlađoj publici, jer Ghost Rider je još uvijek franšiza koju nisu uspjeli dovoljno iscijediti, pogotovo kada se govori o filmskim ekranizacijama. Zato nas ne bi niti čudilo da za par godina dobijemo i novu verziju ovog ‘spaljenog’ osvetnika…

TAGOVIdodge charger ekranizacija Ghost Rider marvel Nicolas Cage osvetnik strip

Komentiraj