Film i TV

Svježa krv za tamnice i zmajeve

Aside Banners

Novi ‘Dungeons & Dragons’ film će biti mješavina ‘Guardians of the Galaxya’ i ‘Gospodara prstenova’

Piše , Objavljeno

Iako su mnogi pokušavali, nitko do sada nije uspio složiti dobar Dungeons & Dragons film. Možda se stvari promjene s malo drugačijim kutem gledanja.

dungeons 2Teško je povjerovati kako Dungeons & Dragons, svojevrsni rodonačelnik cijelog role-playing žanra igara, nema niti jedan kvalitetan film koji bi se bavio… pa svim tim tamnicama i zmajevima. Tijekom proteklih se 40-ak godina pokušavalo složiti neku priču koja bi pokrila uistinu širok svijet u s naizgled beskonačno mnogo mogućnosti, ali rezultat ne samo da je bio loš, već je uglavnom bio sramotan. Producent Roy Lee, koji se uglavnom fokusirao na horore i fantastiku, a najveći uspjeh postigao s The LEGO Movie, misli kako je napokon shvatio što treba za kvalitetnu ekranizaciju Dungeons & Dragonsa.

Novi Dungeons & Dragons će biti film s tonom Guardians of the Galaxya smješten u tolkienovski svijet. Jer kada se sjetimo svih Hobit i Gospodar prstenova filmova, imaju određenu ozbiljnost, a vidjeti nešto zabavno, faktor Raidersa u tom svijetu, je nešto za što mislim da gledatelji do sada nisu vidjeli.

Drugim riječima, Lee namjerava smjestiti zabavnu i atraktivnu radnju te likove u vrlo ozbiljan i mračan svijet, što je možda funkcioniralo za Guardians of the Galaxy, ali nikako nije nešto što se može smatrati zicerom. David Leslie Johnson (Orphan, Aquaman) je već napisao scenarij, a Lee smatra kako Warner Bros. neće propustiti priliku da otvori vrata za ulazak još jedne potencijalne mega-franšize. Kako već imaju DC, LEGO i Harry Potter svemire, Forgotten Realms bi im se mogao pokazati kao itekako bitna zlatna koka…

dungeons 1

Ipak, teško je reći jesu li gledatelji uopće zainteresirani za ovaj žanr, pogotovo jer Dungeons & Dragons zadnjih godina i nije nešto pretjerano popularan. Novi smjer bi možda mogao biti pogodak jer će se pokušati pronaći nekakav balans između zadovoljavanja želja fanova (dublji pogled na svijet, početak temeljen na Chainmail izvorniku, slušanje savjeta Wizards of the Coast ekipe) i onih koji nemaju pojma o čemu se tu radi. Dakle, još jednom, stil kojim je Guardians of the Galaxy osvojio svijet. U ovom slučaju će pak mnogo bitniji pokazatelj pulsa gledatelja biti nadolazeći Warcraft, čiji bi (ne)uspjeh mogao imati itekako veliki utjecaj na budućnost Dungeons & Dragonsa.

TAGOVIdungeons and dragons fantasy Guardians of the Galaxy Lord of the Rings

Komentiraj