Film i TV

Pravo kućno kino

Aside Banners

Novi film legendarnog geeka Jossa Whedona možete pogledati online za svega 30 kuna

Piše , Objavljeno

Redatelj, scenarist i producent Joss Whedon voli pomicati granice, a njegova je davna fiksacija drugačija vrsta distribucije filmova. Upravo zato njegov novi uradak nećemo gledati u kinima!

in-your-eyes

Joss Whedon je jedna jako vrijedna geek pčelica, koja bez problema rješava po nekoliko megaprojekata u isto vrijeme. Čovjek koji je karijeru započeo kultnim serijama Buffy i Serenity trenutačno režira novi nastavak Avengersa, producira seriju Agents of S.H.I.E.L.D, te je usput našao vremena za jedan vlastiti maleni, scenarističko-producentski projekt nazvan In Your Eyes. Pošto su prve reakcije publike i kritike nakon nedavnog prikazivanja na Tribeca Film Festivalu i više nego pozitivne, možemo zaključiti da Whedon i dalje ne zna za neuspjeh!

Priča o dvoje mladih ljudi (Zoe Kazan i Michael Stahl-David) koji žive na suprotnim krajevima SAD-a i potpuni su stranci, ali posjeduju gotovo metafizičku sposobnost da se međusobno osjećaju i proživljavaju istovjetne emocije zvuči vrlo zanimljivo, ali ono što In Your Eyes izdvaja od većine drugih filmova jest sam način njegove distribucije. Naime, ovaj se uradak neće naći u klasičnoj kino ponudi, već je dostupan za gledanje isključivo preko interneta. Za taj ćete užitak morati platiti 5 dolara (oko 30 kuna), a film možete pogledati na ovom Vimeo kanalu.

In Your Eyes – trailer:

Whedon tako pokušava isfurati nešto svježe i možda potaknuti kakvu malenu distribucijsku revoluciju (slično je pokušao i 2008. godine vrlo uspješnim web serijalom Dr. Horrible’s Sing-Along Blog), što je jedna od najboljih mogućih opcija za nezavisne filmaše i one filmove koji inače nikako ne bi dobili mogućnost prikazivanja u kinima (ili bi ona bila iznimno ograničena). Naravno, to nikako ne znači da je kino format u ikakvoj opasnosti jer se ipak radi o iskustvu koje je nemjerljivo s onim gledanja filmova iz vlastitog naslonjača, ali dobro je znati da uvijek postoje alternative!

TAGOVIfilm filmovi online geek in your eyes Joss Whedon online sf

Komentiraj