Zabava

Aside Banners

Filmski naslovi za ljeto

Predstavljamo vam četiri filma uz koje ćemo provesti ljeto...

Piše , Objavljeno

WALL-E

Ovo ljeto na velika platna stiže WALL-E, slatki, mali robot, novi uradak slavnog Pixar studija. Ova animirana bajka smješta nas u 2700. godinu u kojoj na Zemlji više nema ljudi koji su se zbog zagađenja odselili na daleku planetu i za sobom ostavili samo gomilu smeća. Gomilu smeća i jednog robota.

WALL-E trailer

WALL-E

WALL-E

WALL-E je robot zadužen za čistoću (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class) i jedini je preostao od svoje vrste. Dugih sedam stotina godina WALL-E obavlja svoju dužnost na pustoj planeti, dok mu u jednom trenutku ne pukne film, odnosno neka robotska verzija hormonalnog poremećaja zvanog ljubav.

Redatelj:Andrew Stanton
Scenaristi:Andrew Stanton i Jim Capobianco
U kinima:u kolovozu
što očekujemo:Od Pixara, samo najbolje!

Tražen

Ruska redateljska zvijezda, Timur Bekmambetov, Hollywoodu je dao baš ono što se od njega i očekivalo:totalni filmski pičvajz koji puca i ne uzima zatvorenike!

Tražen trailer

Tražen

Tražen

Tipično stripovski, i toliko puta iskušani zaplet, priča o luzeru razočaranim svojim životom kojemu se u presudnom trenutku pruža šansa da postane punokrvni madrfakr. Weesley Gibson (James McAvoy) taj je luzer, a stvar koja će mu promijeniti život jest ulazak u društvo elitnih ubojica gdje mu društvo rade Fox (Angelina Jolie) i Sloan (Morgan Freeman).

Dakle, klasična priča, ali kada se njezine ekranizacije prihvati nimalo klasičan redatelj, i pridruži mu se dokazani scenaristički dvojac Haas / Brandt, očekujte žestoku i krvavu akciju.

Redatelj:Timur Bekmambetov
Scenaristi:Michael Brandt i Derek Haas
Uloge:James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman…
U kinima:u kinima je
što očekujemo:politički nekorektnu, ubitačno brzu akciju, za priču nas boli…

Speed Racer

Speed Racer popularni je japanski crtić. Wachowski je prezime koje dijele dva buraza Andy i Larry zaslužna za postojanje Matrix sage. što se događa kada se takva kombinacija složi u filmu?

Speed Racer trailer

Speed Racer

Speed Racer

Speed Racer (Emile Hirsch) je klinjo kojemu je samo jedna stvar na pameti:utrke bijesnim pilama. To je zgodno kada si rođen u obitelji kojoj su utrke u krvi:tatica Pops Racer (John Goodman) slaže trkaće aute, a i mamica Mom Racer (Susan Sarandon) u obiteljskom je biznisu. Dodatan motiv, ali i izvor straha mladom Speedu je pogibelj njegova buraza Rexa.

Kada Speed odbije ponudu Royalton Industries da vozi za njihovu ekipu, razljuti njihovog gazdu, ali i otkrije da je obožavani svijet utka ogrezao u kriminalu. Jedino pobjedom u Grand Prix utrci, Speed može spasiti obiteljski biznis, i očistiti sport od bedgajza.

Redatelji i scenaristi:Andy Wachowski i Larry Wachowski
Uloge:Emile Hirsch, Christina Ricci, John Goodman, Susan Sarandon …
U kinima:u kinima je
što očekujemo:Ne baš nešto u rangu Matrixa, ali svakako dobru zabavu

Dnevnik živih mrtvaca

Nama nikad dosta zombija, a niti Hollywood ih se ne može zasititi. Romeru je napokon dopizdilo da svi iskorištavaju njegovu ideju, pa je sjeo u redateljski stolac i samostalno snimio još jedan u seriji svojih filmova o živim mrtvacima.

Dnevnik živih mrtvaca

Dnevnik živih mrtvaca

Dnevnik živih mrtvaca

Romero se s živim mrtvacima druži još od 1968. godine kada je snimio “Noć živih mrtvaca”. Od tada, na tu temu snimio je još i “Zoru živih mrtvaca”, “Dan živih mrtvaca” i “Zemlju živih mrtvaca”. Sada se Romero i družba nimalo veselih mrtvaca vraćaju na velika platna.

Za razliku od prethodnih uradaka, a uz nužnu distancu od “Zemlje”; Romero je ovaj put kameru stavio u ruke protagonista, skupine studenata koje zombijevska infestacija zatekne na izletu u šumi (Blair Witch Project, enyone?). Nakon prvog susreta, studenti odlučuju zabilježiti što se zapravo događa, budući da američka vlada odlučno zataškava dolazak živih mrtvaca.

Redatelj i scenarist:George A. Romero
Uloge:Michelle Morgan, Joshua Close, Shawn Roberts, Amy Ciupak Lalonde
U kinima:u kinima je
što očekujemo:ne znamo što više možemo očekivati od zombija, ali vjerujemo da nas stari majstor Romero neće razočarati

TAGOVIakcija Andrew Stanton angelina jolie Dnevnik živih mrtvaca film george romero horror pixar Speed Racer Timur Bekmambetov tražen Wachowski WALL-E wanted zombi

Komentiraj