Film i TV

Živi bili pa vidjeli

Aside Banners

Novi glavonje DC Filmsa tvrde: “Nema brige, nadolazeći naslovi će biti mnogo bolji!”

Nakon što je kritika (a i gledatelji) pokopala Batman v Superman i Suicide Squad, nova ekipa najavljuje temeljite promjene.

Piše , Objavljeno

Iako su očekivanja od prve faze proširenog DC Universea bila velika, ništa od toga nije opravdano, kako kvalitetom tako i zaradom na kino blagajnama. Kritika je uglavnom bila izrazito negativna prema filmovima Batman v Superman i Suicide Squad, a iako su zarade oba naslova blizu 900 milijuna dolara, to nije dovoljno da se opravdaju ogromna ulaganja i grandiozne najave. Warner Bros. je stoga odlučio povući očajnički potez i restrukturirati svoju firmu, te sve buduće naslove staviti pod skutu novoformiranog DC Filmsa, a doveden je i dvojac koji bi trebao zaokrenuti kurs i povesti ovu franšizu u novom smjeru: Geoff Johns (glavni kreativac DC Comicsa) i Jon Berg (izvršni producent Warner Bros.-a).

U svom prvom velikom intervjuu od stupanja na dužnost, Johns se za The Wall Street Journal osvrnuo na ono što se do sada događalo u DC svijetu te najavio neke velike promjene: “U prošlosti je studio razmišljao ovako: ‘OK, DC filmovi su mračni i tmurni i to ih razlikuje od konkurencije.’ To ne može biti više krivo. Oni imaju optimističan pogled na život, pun nade. Čak i Batman ima tračak toga u sebi. Da ne smatra kako budućnost čini boljom, prestao bi raditi to što radi.”

wonder

Prve velike promjene će se dogoditi već u Justice Leagueu Zacka Snydera, gdje će se ta nada pokušati prikazati znatno prije i očitije. Također će se direktno povezati s Batmanovim ekstremnim akcijama u proteklim filmovima poput mučenja kriminalaca i želje za ubojstvom Supermana te ih pokušati objasniti. Dvojac će nadgledati sve te promjene, a Johns će se i aktivno uključiti u neke od njih. Tako je već poznato kako piše scenarij za najavljeni Batman film s Benom Affleckom u glavnoj ulozi i redateljskoj stolici, a bio je direktno uključen i u prepravke scenarija nadolazećeg blockbustera Wonder Woman. Jesu li najavljene promjene stigle prekasno i hoće li uopće imati smisla, vidjeti ćemo vrlo skoro!

TAGOVIbatman v superman dc comics dc films jon berg Justice League warner bros. geoff johns wonder woman

Komentiraj