Glazba

Slušajte stvar na bezbroj načina

Aside Banners

Novi interaktivni spot grupe NightBus možete gledati i slušati na bezbroj načina

Piše , Objavljeno

Moramo priznati da smo se već zaželjeli nekog dobro interaktivnog spota, a ekipa koja nam je donijela genijalni Dylanov “TV program”, sada još malo pomiče granice.

nightbus

Prije par smo mjeseci uživali u interaktivnom video spotu kultne stvari Like a Rolling Stone legendarnog Boba Dylana, koji nam je u obliku TV programa donijela multimedijalna platforma Interlude. Kreativne djevojke i momci iz ove digitalne agencije sada su na međumrežje izbacili svoje novo originalno djelo, za koje se hvale da je “prvo trostruko stereo iskustvo“, što je prilično veliki novitet u svijetu glazbe i glazbenih spotova.

Podloga za ovaj mali audio eksperiment jest prva stvar novog pop-rock benda NightBus, vesela dance pjesmica When The Night Comes, koja brzo uše u uho i još brže izađe iz njega. Ipak, u ovoj priči je glazba najmanje bitna, a kudikamo je važnije kako ona dolazi do naših slušnih kanalića. Nakon otvaranja donjeg videa i stiskanja tipke Play, dobiti ćete svojevrsnu konzolu s pomičnom trakicom, koju možete furati lijevo i desno. Čitamo se za 2-3 minute, kada malo provozate ovu igračkicu…

NightBus – When The Night Comes:

Dakle, stvar je u tome da je pjesma snimljena s dva potpuno drugačija aranžmana za svaki od audio kanala. Tako s krajnje desne strane imamo gitarski dio s muškim vokalom (Jack Kennedy), a s krajnje lijeve strane je elektronski dance dio sa ženskim vokalom (Hannah Melbourn). Kad se ova dva kanala spoje tvore i treći kanal, koji je zapravo bezbroj raznih kombinacija između dvije krajnosti. To gledatelju i slušatelju omogućava da svakim novim puštanjem spota i pomicanjem trakice stvar čuje na drugačiji način, tako da teoretski ima bezbroj unikatnih iskustava. Naravno, NightBus je snimio i klasični spot, ali tko se još želi igrati starim igračkama kada imamo ovakvo čudo?!

TAGOVIinteraktivni spot interlude nightbus originalni spot pop-rock

Komentiraj