Zabava

Metal ima budućnost!

Aside Banners

Ovi metal klinci imaju samo 14 godina, a upravo su potpisali 2 milje dolara vrijedan glazbeni ugovor!

Piše , Objavljeno

Ako ste mislili da metal i svi njegov podžanrovi polagano umiru, poslušajte ovaj sasvim neobični bend iz Brooklyna i spremite se za revoluciju!

unlocking the truth

Zamislite da je prije 10-ak godina metal bend sastavljen od tri 14-godišnja crnca iz Brooklyna u svega par mjeseci od potpune anonimnosti došao do najvećih svjetskih pozornica i potpisao ugovor sa Sonyem u vrijednosti od 1,8 milijuna dolara. Ne možete? Pa naravno da ne možete, jer prije 10-ak godina tako nešto nije bilo moguće, osim ako se nije radilo o nekakvom one-hit wonder projektu. U vremenima prije Youtubea, masovnog širenja interneta i viralnosti, ovakvi su bendovi trebali proći godine i godine povlačenja po nekakvim rupetinama, snimanja demo materijala, guranja istih svim dostupnim producentima, života u nekakvom kombiju iz 1963. godine, a ako nisi prošao kroz barem 3 odvikavanja od alkohola i heroinske faze, nisi se niti mogao nazvati bendom, a kamoli metal bendom!

Ali eto, vremena su se promijenila, a među omiljenim su nam glasnicima ovog novog doba tri dječaka iz američkog benda Unlocking the Truth. Na svu sreću, i dalje postoji ekipa koja puši nešto drugo osim Ariane Grande (nije da imamo nešto protiv nje i njenog glasa, ali ako pogledate da joj riječi i glazbu svake pjesme piše tim od barem 8-9 ljudi, nekako sve pada u vodu) i ostalog pop smeća, pa su tako ovi brooklynski tinejdžeri postali viralni hit zahvaljujući svojim snimkama s Youtubea, a sve je to pažljivo pratio i Sony, koji im je odmah ponudio ugovor i dogovorio snimanje barem pet albuma!

Unlocking the Truth – intervju:

Osim što se radi o trojici 14-godišnjaka koji sviraju metal glazbu, posebnost ovog benda jest i u tome što se radi o trojici 14-godišnjaka koji su crnci i koji sviraju metal glazbu. Ne radi se o nikakvoj rasnoj stereotipizaciji, ali činjenica jest da uspješne crne metalce možemo nabrojati na prste jedne ruke, te da se u ovom bendu uglavnom radi o bendovima koji su sastavljeni od bijelih glazbenika. To je vjerojatno jedan od razloga što Unlocking the Truth dobiva toliko mnogo pažnje, jer mogućnosti kakve ovakav jedan projekt nosi su gotovo bezgranične.

Iako se 1,8 milja čini kao ogromna lova, nije Sony jučer pao s grane, pa da takve pare daju trojici klinaca kojima još nisu narasle niti dlake ispod pazuha. Caka je u tome da su potpisali ugovor za pet albuma, a osim predujma od 60 tisuća dolara, ova trojka neće dobiti nikakve pare ako se prvi album ne proda u više od 250 tisuća primjeraka. Prije nekoliko bi desetljeća tako nešto bilo čak i moguće, ali kada se zna da jedna Beyonce proda jedva 600 tisuća komada, jasno je kako bi tu moglo biti nekih problema.

Unlocking the Truth – Monster live @ Coachella:

Ipak, ovi se dječaci time ne zamaraju previše, već polagano grade svoje ime i to ne po nekakvim podrumima i birtijama, već po velikim američkim festivalima poput Coachelle. Ruku na srce, nije da u metal žanr donose nešto novo i nikada prije viđeno (ili poslušano), te da ih možemo nazivati novom Metallicom, ali sigurno su poprilično veliko osvježenje. Tko zna, možda za godinu-dvije u ovo vrijeme na svim prokletim radiostanicama nećemo morati slušati bu-bu-bi-bu Fancy nasljednice, već malo žešće rokanje!

TAGOVIalbum glazba glazbeni hit metal tinejdžeri

Komentiraj