Zabava

Aside Banners

Novi Rock albumi u 2008

Oke, nakon Hip-Hop ekipe, slijede novi albumi rock giganata. Čije li ćemo riffove i urlike slušati ove godine?

Piše , Objavljeno

R.E.M.

R.E.M.

Nakon ne baš uspješnog albuma “Around The Sun” iz 2004. godine, novim albumom će se na ljeto ukazati i R.E.M. “Accelerate” bi trebao povratiti ugled koji je bend imao početkom 90-tih, a za to su uposlili Jacknife Lee, koji je producirao U2 i Snow Patrol.

škoti Franz Ferdinand odlučili su napraviti zaokret u karijeri i snimiti istinski plesni album inspiriran 80-tima. Za odmak od punk/popa biti će zadužen producent koji je do sada radio s Girls Aloud. Ako ne bude smeće, biti će genijalno. Sredine jednostavno nema.

Najljigavija braća u povijesti moderne glazbe, mislimo naravno na Gallaghere i njihovu Oasis skupinu, snimili su nove pjesme, koje se trenutno miksaju. Veli Noel kako će nova ploča biti psihodelična, no kao da nas je uistinu briga za njih.

Nakon što su pisali pjesme s dugogodišnjim suradnicima poput Daniela Lanoisa i Briana Enoa, tijekom višemjesečnog boravka u Francuskoj i Maroku, eto nama ove godine i svetog oca Bona i U2. Kažu da imaju materijala za dva albuma, te da je glazba inspirirana tranceom i metalom.

“Dig, Lazarus, Dig!!!” naslov je 14. izdanja Nick Cave & Bad Seedsa. Album je snimljen tijekom ljeta 2007 u Londonu, kao producent ovaj puta uposlen je Nick Launay, a izlazak je najavljen za 3. ožujka. Biti će to drugi album Bad Seedsa nakon odlaska Blixe Bargelda, a Cave je novu ploču najavio kao vrlo sličnu njegovom prošlogodišnjem side-projektu “Grinderman”.

Nick Cave & The Bad Seeds – Dig, Lazarus, Dig!!!Coldplay

Coldplay

Coldplay
svoj su četvrti album trebali objaviti tijekom 2007, no nakon što su odlučili odbaciti sve pjesme, Chris Martin i ostatak društva uposlili su Briana Enoa kao producenta. Iako točan datum izlaska još nije potvrđen, Coldplay svoj album najavljuju kao “najbolji u karijeri, onaj po kojemu će nas pamtiti”.

Deveti album ove godine izdati će i Metallica, a u prodaji bi se trebao pojaviti već u veljači, naravno, ako ga ne odgode. Momci su se odlučili na retro zvuk, promijenili diskografsku kuću, sada su na Warneru, a da sve to zvuči na nešto pobrinuti će se, a tko drugi nego Rick Rubin.

Nakon što su prošlim albumom “American Idiot”, poharali top-ljestvice diljem svijeta, vraćaju se i Green Day sa sedmim albumom u 20-godišnjoj karijeri. Za sada su snimili oko 45 pjesama, a kako će se album zvati, koliko će pjesama imati ne zna se, ali navodno je u pitanju veliki zaokret u zvuku.

The Breeders

The Breeders

Sjećate li se velikog hita iz devedeset i neke, zvanog Cannonball. A znate li da se bend zvao The Breeders i da je glavna ženska u bendu Kim Deal, svirala u Pixiesima. Nakon desetogodišnje pauze eto i njih s novima albumom “Moutain Battles” kojeg izdaje 4AD, a neke od pjesama već se mogu skinuti s neta. Kako zvuče provjerite sami.

Tekuća godina trebala bi nam podariti i novi album najvećeg nad najvećima, Bob Dylana. Za sada znamo da bi se trebao zvati “Hey Old Guy, Get Off The Stage”, a sve ostalo obavijeno je velom tajne.

The Mars Volta – Goliath

Tko voli nek izvoli: The Black Crowes, Bauhaus, The B-52s, Flogging Molly, Weezer, The Decemberists – We’re Contractually Bound to Release This Album, Morrissey – The Importance of Being Dolorou, The Mars Volta – The Bedlam in Goliath

TAGOVIbono vox coldplay franz ferninand green day metallica nick cave oasis rem u2

Komentiraj