Film i TV

Kanibalizam je opet u modi

Aside Banners

Novi šokantni hororac The Green Inferno neodoljivo podsjeća na kultni Cannibal Holocaust

Piše , Objavljeno

Eli Roth se vraća onome što najbolje zna: snimanju jeftinih slasher hororaca zbog kojih ćete poželjeti ostati zatvoreni u četiri zida i nikad ne otputovati nikamo!

green inferno 1

Eli Roth nikada nije krio da je samozadovoljni madrfakr koji uživa u svom poslu i misli da ga radi najbolje na svijetu. Dovoljan je dokaz tome da sam sebe naziva “horror master“, što je s obzirom na ukupno tri režirana dugometražna filma u karijeri (Cabin Fever i dva nastavka Hostela) ipak lagano pretjerivanje. Na stranu što je čovjek egomanijak, radi režira, producira i piše zabavne filmiće koji opasno koketiraju s trashom i na prvi bi se pogled stavili u kategoriju klasičnog slashera, ali ipak ostavljaju onaj osjećaj nelagode koji čovjeka prati kroz cijeli život, a pogotovo na putovanjima po istoku Europe…

U svom je novom filmu odlučio odati počast talijanskom genijalcu Ruggeru Deodatu i njegovom klasiku Cannibal Holocaust, tako da The Green Inferno praktički kopira priču i stil kultnog gonzo hororca, a i naslov sugerira da su majstori poput Argenta ili Lenzija imali itekako veliki utjecaj na ovog američkog filmaša. The Green Inferno tako prati nekolicinu studenata aktivista koji odlaze na put u Amazonu, kako bi spasili jedno od tamošnjih plemena od izumiranja. Igrom slučaja, to isto pleme njeguje ljupke običaje kanibalizma, tako da će nadobudni studoši ubrzo shvatiti da netko drugi treba spašavanje… hitno!

The Green Inferno – teaser:

Roth je, snimajući ovaj film, pokušavao što više kopirati svoje talijanske idole, tako da je s ekipom otišao duboko u peruanski dio amazonske prašume, te pronašao pravo pleme koje do tada gotovo da i nije imalo doticaja sa civilizacijom, a pogotovo ne s televizijom i filmovima. Filmaši su im pustili Cannibal Holocaust kako bi ispitali što domoroci misle o toj brutali, na što su ovi puknuli od smijeha i složili se kako je taj film jedna od najsmiješnijih stvari koju su ikada vidjeli. Nakon toga Rothu nije bilo teško nagažirati 80-ak pripadnika plemena da stvarno glume u filmu, a ostatak je, kako ono kažu, povijest!

green inferno

Inače, The Green Inferno je već obišao nekoliko festivala i pokupio solidne kritike, ali će u američka kina stići tek 5. rujna, tako da ćemo se još malo strpiti na plemensko kanibalsko krvoproliće. Roth je očigledno uvjeren kako će se raditi o velikom uspjehu, jer je već najavljeno i snimanje nastavka, Beyond the Green Inferno. Neka neka, samo nek nas Roth veseli svojim ludorijama!

TAGOVIbrutalno cannibal holocaust eli roth green inferno horor kanibalizam šokantno

Komentiraj